CLÀSSICA
Cultura 21/07/2012

Quatre grans veus l'òpera encisen al Festival Peralada amb 'Il trovatore' de Verdi

L'estrella del Metropolitan de Nova York, Angela Meade, debuta a l'estat espanyol amb una proposta lírica que ha congregat les principals autoritats civils, polítiques i empresarials del país

Acn
2 min
Concert d''Il trovatore' a Peralada

PeraladaQuatre grans veus internacionals de l'òpera han inaugurat oficialment, aquest divendres, el Festival Castell de Peralada amb un espectacle únic. Leo Nucci, Angela Meade, Misha Didyk i Mariane Cornetti han fet vibrar els més de 1.600 espectadors. L'obra, que ha estat interpretada en versió concert, ha estat dirigida per Roberto Rizzi-Brignoli i ha comptat amb la instrumentalització de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

Aquest concert ha suposat el debut en àmbit estatal de la soprano Angela Meade, la nova estrella del Metropolitan Opera House de Nova York i donat el tret de sortida oficial a aquest festival empordanès. 'Il trovatore' és una obra lírica que va ser estrenada el 1853 a la capital d'Itàlia, Roma. Aquest cop, després de tres anys sense trepitjar l'escenari de l'Auditori Parc del Castell, el veterà Leo Nucci ha estat l'encarregat de reviure i interpretar el personatge de 'Conde di Luna', un rol que ja ha realitzat més de 200 vegades al llarg de la seva carrera professional.

En total, el concert ha omplert el 85% de les localitats del festival. Diverses autoritats del món polític, civil i empresarial s'han citat a la nit inaugural de Peralada, on la família Suqué exerceix d'amfitriona. Els consellers Ferran Mascarell (Cultura), Josep Ma. Pelegrí (Agricultura), els alcaldes Pere Torrent (Peralada), Xavier Trias (Barcelona, Carles Puigdemont (Girona), Jaume Torremader (Diputació de Girona), José Montilla, Joaquim Nadal, Jordi Vilajoana, Xavier Solà i Gorka Knörr (Conselleria de Cultura), Mariona Carulla (Palau de la Música), Joaquim Garrigosa (L'Auditori), Joan Francesc Marco (Gran Teatre del Liceu), Salvador Alemany (Abertis), Ramon Bagó (Grup Serhs), Antoni Brufau (President de Repsol), Manel Brufau (Indra), Artur Carulla (Agrolimen), Santiago Morera (HP), Enric Crous (Damm), Francisco Daurella (Cobega) i Josep Ferré (Freixenet), entre altres.

stats