Publicitat
Publicitat

Quatre companyies internacionals i quatre de l'estat, en la temporada BBVA de dansa

El Centre Cultural de Terrassa mantindrà el 2015 l'aposta per la dansa clàssica i les grans companyies de repertori

El Ballet Nacional d'Espanya, el de Víctor Ullate, el Nacional de l'Argentina i el Bolxoi de Bielorússia són algunes de les vuit companyies que formen part de la 32a Temporada BBVA de Dansa, que tindrà lloc al centre Cultural Terrassa durant el 2015. La cita pretén consolidar-se "com una referència en el món de la dansa per a tot Catalunya" i obrir-se "a nous públics", segons ha assenyalat el president de la Fundació Antiga Caixa de Terrassa, Ignasi Cusidó. L'última cita de  la temporada 2014 serà el 20 de desembre amb el Ballet de l'Òpera Nacional del Rhin.

La companyia LaMov obrirà la temporada el pròxim 14 de febrer amb 'La Ventafocs', actualitzada de la mà del coreògraf i director de la companyia Víctor Jiménez. El 15 de març, el Ballet Nacional d'Espanya presentarà un programa amb les coreografies de 'Farruca', 'Ritmos', 'Viva Navarra', 'Suite Sevilla', un muntatge que "mostrarà diferents estils de la dansa espanyola i la seva evolució", segons ha explicat el director de la companyia Antonio Najarro, que fa tres anys que ocupa el càrrec.

"Hem aconseguit desembarcar per fi a Catalunya i l'any que ve estarem al centre Cultural de Terrassa i el Gran Teatre del Liceu", ha anunciat Najarro, que el 2014 també ha recalat dues vegades en territori català, "fet que suposa un gran avanç, ja que abans no veníem mai", ha recordat.

El Ballet Nacional d'Argentina, interpretarà el 25 d'abril un programa amb 'Chopiniana', 'La mort del cigne', 'Clar de Lluna' i  'Birthaday Offering', en la primera visita a Espanya d'aquesta companyia que creada al gener del 2014 pel ministeri de Desenvolupament Social de la Nació. La següent visita serà la del Ballet Víctor Ullate que portarà a Terrassa –ciutat que haurà visitat 10 vegades– un doble programa mixt format per quatre obres mestres de la dansa actual: 'Tres', 'Apres Toi', 'Bolero' i 'Jaleos'.

La segona part de la temporada començarà amb la dansa contemporània d'Otradanza i el seu espectacle 'Da Capo' (26 de setembre), al qual seguirà a l'octubre el Ballet de Johannesburg, que interpretarà 'Don Quijote'.

El Balleto Di Siena estrenarà l'obra de Puccinni, 'Madamme Butterfly', el 14 de novembre, i la temporada es tancarà el 5 de desembre amb l'espectacle 'Giselle', del Bolxoi de Bielorússia.

 

Atipa't de cultura

Més continguts de

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT