Art
Cultura 07/07/2012

Quatre detinguts per intentar vendre un Picasso fals per un milió d'euros

L'oli, que reproduïa l'obra 'Buste de Jeune Garçon', s'acompanyava d'un certificat d'autenticitat fals a nom de la filla del pintor, Paloma Picasso

Efe
1 min
Falsificació de l'obra 'Buste de jeune garçon', de Pablo Picasso

SevillaLa Policia Nacional ha detingut quatre persones que pretenien vendre un quadre fals de Pablo Ruiz Picasso per un milió d'euros, segons ha comunicat la policia. La pintura era un oli que reproduïa l'obra 'Buste de Jeune Garçon', del 1964, i els venedors l'acompanyaven d'un certificat d'autenticitat fals a nom de la filla del pintor, Paloma Picasso, així com d'un escrit mecanografiat en francès signat per un prestigiós galerista gal.

La investigació es va iniciar el maig passat a Barcelona, quan la policia va descobrir que s'estava intentant realitzar la venda d'una falsificació d'aquesta obra. Després de fer diverses indagacions, els agents van localitzar l'obra a Sevilla abans que es produís la venda. Posteriorment, es va sol·licitar un estudi del quadre al Museu Picasso per esbrinar-ne l'autenticitat i la resposta dels experts va determinar que es tractava d'una falsificació.

Comprovada la temptativa d'estafa, els investigadors van procedir a la detenció dels tres intermediaris implicats en l'intent de venda i d'un conegut antiquari madrileny, actual propietari de l'obra. La pintura original està certificada per Maya Widmaier Picasso, i no per Paloma Picasso, com a la còpia.

stats