Cultura 22/08/2012

Quatre mirades actuals i desencantades de la ciutat

Roger Rosich
1 min
Els creadors d'El desencanto han pensat un espectacle obert a la ciutat.

La gran protagonista del segon espectacle que el Teatre Tantarantana de Barcelona presenta dins el cicle Complicitats en Xarxa és la vida a les ciutats, vista des de diferents òptiques, i des de la mirada de personatges d'edats diverses. El desencanto , un muntatge de la companyia valenciana Teatro de lo Inestable, presenta una vida a les ciutats radicalment actual i desencantada. A partir de quatre plantejaments escènics es construeix un itinerari en quatre parts per la mateixa ciutat que pretén fer reflexionar i interactuar sobre l'actualitat.

La dramatúrgia la firma Jacobo Pallarés, que també dirigeix i actua. Darrere el plantejament hi ha un treball d'investigació documental que surt al llarg de l'obra, sobretot de la veu d'ancians que narren els seus records. L'obra forma part del cicle Complicitats en Xarxa del Tantarantana, una aposta estiuenca per al teatre alternatiu.

Aquesta tercera edició consolida un cicle protagonitzat per cinc companyies d'arreu de l'Estat. Del 15 al 19 d'agost ja es va poder veure al Tantarantana Pareja abierta, una producció andalusa basada en una obra del dramaturg i premi Nobel Dario Fo. Després d'El desencanto s'hi representarà El río de las palabras , de la companyia extremenya Guirigai, i Visitando el zoo de cristal , dels valencians Saga i Zircó, que s'inspiren en Tennessee Williams. El cicle es tancarà amb El sopar (del 13 al 16 de setembre), un muntatge de la companyia mallorquina Produccions del Mar.

stats