LITERATURA
Cultura 28/01/2013

Quatre obres són finalistes del Ramon Llull 2013

Dijous que ve s'entregarà al Palau de la Generalitat el guardó, dotat amb 60.000 euros. L'obra es publicarà en català i castellà a Planeta i en francès a l'editorial Robert Laffont

Ara/efe
1 min
Una dona que corre?  A mi no em miris!

BarcelonaQuatre originals han arribat a la final del premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, que aquest any compta amb una dotació econòmica de 60.000 euros, un terç menys respecte l'edició passada, que era de 90.000. El premi, que ja no és el més ben dotat de les lletres catalanes sinó que 'empata' amb el Sant Jordi, es lliurarà en un acte al Palau de la Generalitat dijous vinent.

'Club de Tennis Boumort', de Valentí Comella (pseudònim); 'I l'anomenaren Terra', de Savier Sorribes Juna (pseudònim); 'L'estiu que comença', de Júlia Reig (pseudònim) i 'Pluja de fang', de Josep Masanés Nogués, són les quatre novel·les finalistes, dels 61 originals rebuts, segons informa avui l'editorial Planeta.

El jurat de la XXXIII edició del Ramon Llull, convocat per l'editorial Planeta, està format per Leonello Brandolini (en representació de Editions Robert Laffont), Carles Casajuana, Pere Gimferrer, Gemma Lienas i Emili Rosales, que actua com a secretari amb vot.

L'obra guanyadora serà editada en català per Planeta i traduïda al castellà per la mateixa editorial, mentre que l'edició en francès arribarà per mitjà de l'editorial Robert Laffont. L'acte de lliurament del premi serà presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas.

En edicions anteriors, autors com Pere Gimferrer, Carme Riera, Terenci Moix, Baltasar Porcel i els últims anys Najat El Hachmi, Carles Casajuana, Vicenç Villatoro, Núria Amat i Imma Monsó han obtingut el Llull, el premi millor dotat econòmicament de les lletres catalanes.

stats