Cinema

Tarantino a Canes: "Si veiés 'Pulp Fiction' per primera vegada estic segur que m'agradaria molt"

El cineasta presenta el film de clausura, 'Per un grapat de dòlars', de Sergio Leone (1964)

El nord-americà Quentin Tarantino ha presentat al Festival de Canes el film rodat en 35 mm que tancarà el festival, 'Per un grapat de dòlars' (1964) de Sergio Leone, cinquanta anys després de l'estrena de la pel·lícula protagonitzada per Clint Eastwood. El festival ha volgut retre homenatge al film amb Tarantino al capdavant. El cineasta es va endur la Palma d'Or de Canes fa vint anys amb 'Pulp Fiction'.

En una roda de premsa en què ha fet broma, ha sigut amable i expressiu i ha respost amb ironia. Ha apuntat que li agradaria fer una minisèrie de 'Django desencadenat' amb tot el material rodat i inèdit. Aquestes són algunes de les seves respostes:

– "Sempre he fet les meves pel·lícules per mi. La resta de gent són convidats".

– "Si veiés 'Pulp Fiction' per primera vegada estic segur que m'agradaria molt".

– "No acostumo a fer banda sonora original perquè no vull contractar un compositor que no conec i donar-li la música de la meva pel·lícula. No confio tant en algú".

– "Mai he comptat quantes pel·lícules de 35 mil·límetres i 16 mil·límetres tinc, el cinema ha de filmar-se en pel·lícula. No tinc ni idea de per què un cineasta establert ha de gravar en digital, simplement no ho comprenc".