Cinema

Quentin Tarantino: "El cinema és la meva religió i França, el meu Vaticà"

El director nord-americà rep a Lió el premi Lumière, reconeixement a tota la seva trajectòria

A punt de plorar i amb la veu trencada per l'emoció, el director de cinema nord-americà Quentin Tarantino ha rebut aquest divendres el premi Lumière a la seva carrera amb una eixordadora ovació i un entranyable homenatge en què han participat diversos dels seus actors fetitxe.

Tarantino ha rebut el guardó de les mans d'Uma Thurman, la seva musa a 'Pulp Fiction' i 'Kill Bill' ( vol 1 i 2 ), amb el públic que va abarrotar l'amfiteatre del centre de congressos lionès a peu. El carismàtic cineasta va estar acompanyat a l'escenari per Harvey Keitel i Tim Roth, coprotagonistes en la pel·lícula que va llançar a la fama 'Reservoir Dogs', així com per Melanie Laurent, que va impregnar 'Inglorious Basterds' amb el seu encant francès.

"Accepto aquest premi com un incentiu per millorar i en nom de tots els cinèfils per als quals el cinema ho és tot en aquest món", va afirmar Tarantino abans de rubricar la cerimònia amb el seu crit de guerra a França: "Vive le cinéma!"

Un llop solitari
En el seu discurs el cineasta nord-americà es va definir com un " llop solitari" perquè va confessar que mai havia tingut una família de veritat, llevat de la que formen per a ell els actors presents en l'homenatge i els seus productors, ha dit entre llàgrimes. Fidel al seu estil irreverent , Tarantino també va proclamar : "El cinema és la meva religió i França, el meu Vaticà" , en referència a l'afecte francès per les seves pel·lícules. Fa dos anys, l'acadèmia francesa de cinema li va atorgar el seu major reconeixement, el premi César a la seva carrera.

Tarantino és el cinquè Premi Lumière, després Clint Eastwood (2009), Milos Forman (2010) , Gerard Depardieu (2011) i Ken Loach (2012).

"Alfred Nobel va inventar la dinamita, doncs bé, Quentin, el teu cinema és una explosió que ha dinamitat l'art de fer cinema" , va afirmar Uma Thurman, que seguint amb el seu raonament , va afegir que Tarantino havia creat la "cinemita".

A més d'afegir el seu nom al palmarès d'il·lustres d'aquest festival, Tarantino, abans de marxar, filmarà la seva versió de 'La sortida dels obrers de la fàbrica' (1895), dels germans Lumière considerada com la primera pel·lícula de la història del cinema.

Més continguts de