Cultura 27/04/2012

Quin és el teu Sherlock Holmes preferit?

Les versions del famós detectiu són innombrables. Un deixem una petita mostra en vídeo d'alguns dels actors que l'han encarnat

Ara
2 min
Portada del còmic 'Sherlock Holmes, la conspiració a Barcelona'

BarcelonaCada any es fan 400 noves versions de Sherlock Holmes en tots els formats: còmics, pel·licules, llibres, vídeojocs, sèries televisives... Sir Arthur Conan Doile no va crear un personatge precisament agradable. "Holmes és com un forat negre, és molt atractiu però pot arribar a ser molt antipàtic", reconeix Sergio Colomino, el guionista del còmic 'Sherlock Holmes i la conspiració de Barcelona', que aquest cap de setmana es pot adquirir amb l'ARA per 9,95€. Així i tot, segueix seduint lectors i espectadors de totes les edats. Quin és la vostra encarnació favorita del personatge?. El canònic de Jeremy Brett? El radicalment actual de Benedict Cumberbacht? La versió canina de Mizayaki?. Us presentem algunes de les cares del detectiu assessor del 221B de Baker Street:

1. Basil Ratbone: va interpretar Sherlock Holmes en 14 pel·lícules entre el 1939 i el 1946, com ara 'El gos dels Baskerville', i la fama del detectiu el va acabar eclipsant.

2. Reginald Owen: va ser un dels pocs que va fer el paper tan el paper com el de Watson. A la xarxa es pot trobar la versió completa, en la versió original anglesa, d''Estudi en escarlata', la primera aventura de Holmes i Watson.

3. Robert Stephens va protagonitzar 'La vida privada de Sherlock Holmes', de Billy Wilder, una de les versions més reexides del detectiu.

4. Per a molts, Jeremy Brett és el millor Sherlock Holmes gràcies a la sèrie canònica que va produir la BBC als anys 80.

5. La BBC, a més de fer la versió més acadèmica de Sherlock Holmes també l'ha portat a l'actualitat amb Benedict Cumberbacht i Martin Freeman com a protagonistes. I fins i tot l'ha despullat!

6. Els gossos són criatures, però, Hayao Miyazaki, un dels grans mestres de l'anime va anar més enllà i els va donar la mateix capacitat deductiva que té el famós detectiu. La rialla de Moriarty és inoblidable!

7. Guy Ritchie, l'exmarit de Madonna, ha convertit Robert Downey Jr. en un Holmes més aviat canalla i molt passat de voltes. Jude Law li dóna el contrapunt com a un Watson impecable.

8. La figura de Holmes fins i tot va captivar els protagonistes de la sèrie Fama, que li van dedicar un episodi especial (temps era temps)

9. Disney es va inspirar en Sherlock Holmes per crear un dels seus personatges d'animació més celebrats: Basil

stats