Teatre
Cultura 06/09/2011

Rafael Amargo i Teresa Gimpera, en la nova temporada de la Sala Muntaner

Onze espectacles, un cicle de monòlegs i quatre concerts de Lídia Pujol formen la programació de la sala

Efe
2 min

BarcelonaLa barcelonina Sala Muntaner obre la nova temporada el dia 9 amb l'obra Conseqüències del Pim Pam, de Xavier Pujolràs, i amb una programació on destaca la presència del ballarí Rafael Amargo, per primera vegada com actor de teatre, i el retorn als escenaris de la veterana Teresa Gimpera.

El director del cèntric espai, Josep Maria Coll, ha presentat avui els onze espectacles programats, així com el cicle de monòlegs, amb l'esperança que la crisi actual no els afecti massa i puguin prosseguir amb les seves produccions.

El teló tornarà a alçar-se divendres dia 9 amb l'obra de Pujolràs, una producció de la Muntaner per a Microgènia, amb el suport del Festival Temporada Alta, en què tres personatges viuran una nit molt especial.

De la programació d'aquest any, també destaca l'espectacle L'habitació de Giovanni, que la companyia brasilera Bruno Portela, establerta a Vigo, oferirà entre el 22 de febrer i el 4 de març amb Roberto Cordovani i el ballarí Rafael Amargo com a protagonistes absoluts d'un text de James Baldwin, considerat un clàssic de la literatura gai. És la primera vegada, segons ha explicat Cordovani, que Amargo interpreta un paper teatral, serà el personatge de Giovanni, un guapo i jove italià que viurà una passió amorosa a París amb un escriptor nord-americà ros i atractiu, que interpreta el mateix Cordovani.

Per una altra banda, la veterana model Teresa Gimpera tornarà als escenaris al gener, després de dues petites incursions -una d'elles sense text- per interpretar un dels personatges de l'obra Dòria, de la companyia Apunta Teatre i de l'autor d'Iván Campillo, amb direcció de Teresa Devant. L'obra de Campillo, amb cinc supervivents d'un naufragi navegant a la deriva en un bot, podrà veure's entre el 18 de gener i el 19 de febrer de l'any que ve, amb un elenc que es completa amb Joan Sureda, Laura Sancho, Ramon Godino i Adrià Devant.

Altres espectacles de la Muntaner seran l'humorístic Això ho pague jo!, del valencià Xavi Castillo, entre el 5 d'octubre i el 6 de novembre, i El funeral, de la companyia saragossana Teatro Che i Moche, amb un grup de músics zíngars que invitaran al públic a celebrar el funeral del seu avi Dimitri (entre el 9 de novembre i l'11 de desembre).

La sala serà també la seu del nou muntatge de Manel Dueso Txèkhov in love, entre el 14 de desembre i el 15 de gener, i d'Els dolents de Shakespeare, dirigida per Ramon Simó, a partir d'un text de Steven Berkoff, interpretat per Manel Barceló, en què es realitza una dissecció de tots els malvats creats pel dramaturg anglès.

El sexe dels Àngels, una coproducció del Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (Vallès Occidental) i Diversitat Teatral, serà un altre dels espectacles en escena, una comèdia dramàtica que tracta de la situació per que passen uns personatges que, a més de ser discapacitats, són homosexuals o lesbianes.

Ens haurem de quedar a casa, de la Companyia Arcàdia, i Prime Time, una coproducció de Velvet Events i DMI Produccions amb la col·laboració del Teatre Lliure, són dues obres més de la temporada de la Muntaner, que també deixarà el seu escenari durant quatre nits de juny a la cantant Lídia Pujol perquè presenti el seu nou espectacle musical.

stats