Música
Cultura 12/02/2015

Raimon diposita a la Filmoteca de Catalunya els seus fons audiovisuals

En aquestes gravacions es poden trobar reportatges, entrevistes i concerts a diferents universitats i escenaris d'arreu del món, des de Tòquio i Hiroshima a Xàtiva, París i Barcelona

Efe
2 min
Raimon

BarcelonaRaimon ha dipositat a la Filmoteca de Catalunya el seu fons audiovisual, integrat per 176 gravacions realitzades arreu del món, tant d'entrevistes com d'actuacions, que permeten conèixer i seguir amb detall la llarga trajectòria del cantautor de Xàtiva. Segons ha informat la Filmoteca, aquesta col·lecció de gravacions audiovisuals quedarà a disposició dels investigadors i estudiosos que la vulguin consultar a la Biblioteca del Cinema de la Filmoteca de Catalunya.

El primer document data del 15 d'abril del 1966 i conté un ampli reportatge del programa setmanal 'Panorama: cinq colonnes à la une', realitzat per Gérard Chouchan i Jean Vidal sota la direcció de Pierre Lazareff, emès a la televisió pública francesa.

De París a Hiroshima

En aquestes gravacions es poden trobar reportatges, entrevistes i concerts a diferents universitats i escenaris d'arreu del món, com la gira de Raimon per Tòquio i Hiroshima (1992), a l'Olympia de París (2006), al Palau Sant Jordi (1993) per commemorar els 30 anys d''Al vent', o una actuació a Xàtiva celebrada el 1997.

Igualment, s'inclouen en el fons nombroses entrevistes que el músic ha concedit a diferents mitjans i programes televisius, com 'Informe semanal' i 'Buenas noches' (TVE), 'Tres senyores i un senyor', 'Àgora' i 'Hydrogen' (TVC), i '3 de Antena 3'.

Destaquen també els homenatges als poetes Gabriel Celaya, Salvador Espriu o Ausiàs March, o les actuacions de Raimon en la mítica Festa del Treball així com un fragment del film 'De Madrid a la luna', amb imatges del maig del 68 a la Universitat Complutense de Madrid, així com peces dirigides per la realitzadora Mercè Vilaret.

El material engloba més programes culturals fets sota la direcció del propi Raimon –Premi d'Honor de les Lletres Catalanes al 2014–, on el cantautor entrevista diferents personatges de la cultura, com el lingüista i escriptor Joan Fuster. El fons lliurat per Raimon a la Filmoteca de Catalunya incloïa diferents suports (Betacam, Beta, VHS) pel que, a més de la seva catalogació, s'ha dut a terme la seva digitalització per garantir l'accés permanent per a la consulta i investigació del material audiovisual.

stats