MÚSICA
Cultura 03/02/2011

Raimon presenta 'Rellotge d'emocions'

El cantautor de Xàtiva ha presentat el seu nou disc d'estudi, 'Rellotge d'emocions', a la venda amb l'ARA d'aquest diumenge

Redacció
2 min
Raimon ha presentat aquest dijous el seu nou disc d'estudi

BarcelonaRaimon ha presentat avui davant la premsa Rellotge d'emocions, el seu nou àlbum i el primer disc d'estudi que publica en 14 anys. El disc, del qual se'n pot sentir un avançament al web de l'ARA, es podrà adquirir aquest diumenge 6 de febrer amb aquest diari per només 10 euros.

A Rellotge d'emocions Raimon parla de Xàtiva, de la seva mare, de la guerra d'Iraq de 1991, recorda la Barcelona de 1971, evoca la ciutat de València, amb un tema de fons: el temps.

El cantautor ha confessat que ha fet cançons "sense un projecte previ", ja que escriu "per necessitat vital" i, d'aquesta manera, alguns temes neixen de melodies, d'alguns versos escrits que acaba desenvolupant i altres vegades de versos i melodies que voletegen al seu cap.

Amb el temps Raimon sent que s'ha tornat "més exigent", i el disc, afegeix, es pot dir que és el resultat d'una "destil·lació", de "molta reflexió interna", que l'ha portat: "a eliminar coses que crec que ja les he dit, o coses amb què altres se'm van avançar".

En aquest nou treball "el temps és el fil conductor" i el rellotge al qual al·ludeix el títol del disc és "l'instrument de mesura d'aquest temps".

El Raimon combatiu apareix en "Bagdad 91, la guerra en directe", un tall en què parla de "la trampa que hi va haver el 1991, en la primera guerra de l'Iraq, amb tot el muntatge dels mitjans de comunicació en connivència amb el govern nord-americà de Bush pare, que ens van vendre una guerra en directe, però en realitat només vèiem llums que explotaven, però no es veien els morts i els ferits".

També ha inclòs un poema de Salvador Espriu en la cançó "Diré del vell foc i de l'aigua", que el cantautor valencià ha definit com "bellíssim" i que "parla sobre la unió dels contraris en un temps indefinit".

Els records d'infància estan també en "He passejat per València sol", en què Raimon canta a una ciutat molt pròxima on "hi ha gent que em vol molt, una altra que em vol poc, i una altra que no em vol gens".

Precisament, és aquesta gent que no el vol gens la que impedeix, com ha denunciat, que pugui actuar en algun teatre valencià: "Només tinc oportunitat de llogar l'Olimpia, que és l'únic teatre privat, doncs la resta està en mans de les administracions, totes governades pel PP".

Raimon presentarà Rellotge d'emocions al teatre Tívoli de Barcelona els propers 18, 19 i 20 de març.

stats