Cultura 28/07/2012

Ramon Madaula: "Els actors no fem vacances: a l'agost estaré a l'atur"

Roger Rosich
2 min
Madaula, a la pell del capellà acusat de pederasta.

BARCELONADemà posen el punt final a Dubte.

Sí. L'espectacle ha colpit el públic i, sense ser pretensiosos, creiem que hem fet de bons transmissors de l'autor. És un text amb contingut i pensem que la gent l'ha comprès: no és una obra sobre la pederàstia, és sobre les prejudicis i la importància de tenir la ment oberta.

Ha treballat amb un gran equip femení: Sílvia Munt, Rosa M. Sardà, Nora Navas i Mar Ulldemolins.

Són unes grans professionals i n'estic content perquè prefereixo treballar amb actors millors que jo al meu voltant. Quan tinc actors que en saben més que jo, em retroalimento. Prefereixo treballar amb gent amb talent. I, sobretot, en el que més coincideixo amb la Sílvia i amb l'equip és que l'autor és l'autèntic creador i l'hem volgut seguir. L'important és estar al servei de la història amb el mínim de transferències possibles, deixant el lluïment personal a part, i crec que hem jugat molt bé aquest joc.

Quina acollida ha tingut entre el públic?

El Grec sempre ha estat molt viu d'espectadors. Els pitjors mesos són el maig i el juny, que la gent té ganes d'estar a l'aire lliure. Al juliol, els que no estan de vacances volen fer activitats a la ciutat. El juliol sempre ha estat un bon mes pel teatre.

I a partir de dilluns, quin estiu li espera?

Els actors no fem vacances, perquè no ens paguen per això: al mes d'agost estaré a l'atur. Anirem amb la família a un racó de les Balears que sempre és el mateix. Les illes per mi són una meravella que tenim aquí al costat. El 27 d'agost em posaré a treballar amb Oleanna, de David Mamet, amb el David Selvas, que estrenarem al Romea a mitjans d'octubre. Vaig a l'atur tranquil.

stats