TEATRE
Cultura 27/07/2011

Ramon Simó, nou director del Festival Grec

El director teatral i escenògraf tarragoní digirià el festival d'estiu barceloní

Redacció
1 min

BarcelonaAquest migdia, el tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, anunciat el nom del nou director del Grec. El director i escenògraf Ramon Simó (Tarragona, 1961) ha estat l'escollit per substituir, durant els propers quatre anys prorrogable a cinc, Ricardo Szwarcer al capdavant del festival d'estiu de Barcelona.

Llicenciat en Filosofia i Ciències de l' Educació per la Universitat de Barcelona, Simó ha desenvolupat una intensa carrera com a director teatral. És professor de l'Institut del Teatre. Va dirigir la Fira de Tàrrega entre el 1996 i el 1998. Ha format part, a més, del Consell Asessor del Teatre Nacional de Catalunya com a cap del Comitè de Lectura entre el 1999 i el 2006. És escenògraf i director de muntatges recents i d'èxit com Copenhaguen.

D'entre els seus reptes, "aproximar el festival a la ciutat de Barcelona, que se'l senti més seu; mantenir l'aposta per la dansa, millorar la programació musical, que tingui present el circ, i que es plantegi fer-hi entrar laltres disciplines com les arts plàstiques i la literatura".

Simó ha dit que començarà per parlar amb l'equip del Grec i gent del sector teatral per plantejar-se un primer dilema, què és més convenient "la dispersió o la concentració d'espais". Valorar el fet que el Grec "és l'únic festival d'Europa que no té hub, on se centren les relacions del festival" i potenciar la seva vessant pedagògica. L'objectiu és fer el festival "més participatiu", cosa que obre les portes a un major número d'activitats a cel obert i gratuïtes, potser a alguna activitat "que es repeteixi cada any", ha avançat.

Simó també ha assegurat que no deixarà la faceta creativa de director.

stats