Música
Cultura 11/01/2013

Ramoncín: "Esteu davant d'una persona honrada, honesta i innocent"

El cantant madrileny, que està imputat per una suposada apropiació indeguda de diners de la SGAE, ha declarat aquest divendres davant el jutge

Efe
3 min
Ramoncín, després de declarar dant del jutge aquest divendres / EFE

MadridEl cantant José Ramón Márquez, Ramoncín, ha afirmat aquest divendres que és una persona "honrada, honesta i innocent mentre no es demostri el contrari", després de declarar durant unes tres hores i mitja davant el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, que investiga una suposada apropiació indeguda de diners de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE).

Ramoncín, a qui el jutge ha mantingut la seva imputació, ha afirmat que ha aportat a Ruz proves i documents per demostrar la seva innocència, ja que no té "res a amagar". "Ha estat tot molt correcte, molt clar; qui no té res a amagar no s'ha de preocupar de res", ha afegit.

Al cantant, que va ser conseller de la SGAE entre 2000 i 2007, se li imputen els delictes d'apropiació indeguda i/o administració deslleial, així com falsedat documental, per haver facturat a la SGAE 170.552 euros de manera suposadament irregular o per serveis inexistents.

Ramoncín ha criticat el "dany tan greu" que li ha ocasionat la seva imputació, s'ha definit com una persona "que no ha fet en la seva vida res més que treballar" i ha demanat que "d'una vegada per totes acabi aquesta persecució amb tot el que té a veure amb la SGAE i els drets d'autor".

"Seria molt d'agrair que demostrem que estem en un país civilitzat on es respecten els drets dels ciutadans i, sobretot, els meus drets essencials que no s'han respectat durant 21 dies", ha dit sobre la seva imputació. El cantant s'ha referit al col·lectiu de periodistes i ha agraït la tasca als que han estat "objectius". La resta, ha afirmat, té el seu "menyspreu". "Però no us preocupeu, que en molt poc temps sabreu exactament el que ha passat aquí", ha afegit.

"Suposo que sereu conscients del Nadal que m'han donat. Durant 21 dies he estat escoltant coses sense dir ni una sola paraula i sense oposar-me a res del que s'ha dit, suposo que sou conscients que necessito parar amb això i relaxar-me", ha assegurat.

La seva advocada, Teresa Bous, ha afirmat que dissabte presentarà al jutge una sol·licitud perquè arxivi la imputació, ja que la citació de Ramoncín respon a un "equívoc" per part de la policia judicial, de la qual ha dit que "fa molt bé la seva feina". Segons el parer de la lletrada, la seva imputació s'arxivarà "pròximament", ja que "ha quedat claríssim tot" després de la seva declaració. "Ramón no ha comès cap delicte i el que ha fet és aclarir tots els dubtes que té el jutge", ha indicat l'advocada.

Segons fonts jurídiques, durant la seva declaració el cantant ha admès que va cobrar 170.552 euros mitjançant factures emeses per ell i per la seva editora musical Júpiter Music SL al grup SGAE entre 2004 i 2012, però ha defensat que eren per treballs prestats. Un d'aquests corresponia a un programa de televisió anomenat 'El creador', que mai no es va arribar a emetre, i sobre això Ramoncín ha explicat que ell va vendre la idea a la SGAE i que consistia en un 'reality show' en què se seguia un artista durant el seu procés creatiu, però s'ha desvinculat del que després fes amb la proposta la SGAE.

Respecte a una altra factura sobre una eina informàtica que va vendre el cantant per uns 5.000 euros a la SGAE, anomenada "caixa forta virtual", ha defensat que consistia en un programa contra la pirateria i que, d'haver viscut als EUA, la podia haver venut a Steve Jobs.

stats