Música
Cultura 18/06/2011

Los Rebeldes: "El rock'n'roll mai no passarà de moda perquè no és una moda"

El líder de la veterana banda Los Rebeldes, Carlos Segarra, reivindica la vigència del rock and roll a Espanya, un estil musical, assegura, que "mai no passarà de moda", ja que mai no ha estat una moda

Efe
2 min
Els Rebeldes continuen donant guerra

LleidaAmb més de trenta anys de trajectòria, Los Rebeldes segueixen a la carretera amb la gira Rebeldes con causa, nom homònim del disc que la banda va editar el 1985 i amb el qual va entrar a les llistes d'èxits gràcies a temes com Mescalina o Eres especial. Amb motiu de la reedició d'aquest treball, Los Rebeldes recorreran aquest any petites sales de concerts de ciutats com Eivissa, Saragossa, Pamplona, Oviedo o Lleida, on van actuar recentment per a unes 300 persones a la Sala Manolita, en què no van faltar els temes que van catapultar el grup a la part més alta del panorama musical dels anys vuitanta, com Un español en Nueva York, Bajo la luz de la luna o Mediterráneo.

Segarra, considerat un dels pioners del moviment 'rockabilly' espanyol, ha seguit fidel tots aquests anys a les seves botes camperes i el seu inseparable barret de vaquer. També a un estil de música, el rock and roll, que considera la seva vida i la vigència del qual reivindica en aquests temps, malgrat que les actuals llistes d'èxits caminin per altres camins. "A Espanya, el rock and roll no és una moda i el que no és una moda no pot passar de moda", afirma.

Barceloní de naixement encara que resident des de fa temps a Alacant, Segarra, que està a punt de complir cinquanta anys, lamenta que entre els grups de música actuals no hi hagi "un estil coherent", i mostra d'això, afegeix, és que a la ràdio "tant escoltes un pasdoble com una balada". Sosté, a més, que al públic li sol agradar alguna cançó d'un artista, encara que difícilment el disc sencer, i que la mateixa persona que acudeix al concert d'un determinat cantant pot anar també al d'un grup oposat musicalment.

Segarra recorda, en canvi, que en l'època daurada de Los Rebeldes existia una certa unitat musical, una coherència entre el que feia la seva banda i altres formacions contemporànies com La Guardia, Loquillo o Gabinete Caligari. "Veig grups que fan coses bones i dolentes, però no es dóna una coherència, un estil personal espanyol en la música d'avui dia", assenyala.

El líder de Los Rebeldes es mostra molt crític amb alguns programes televisius dedicats a la promoció de joves promeses musicals, com Operación Triunfo, ja que considera que són "pa per avui i fam per demà", encara que, d'altra banda, és optimista respecte al futur de la música a Espanya. Assegura, en aquest sentit, que els locals d'assaig dels pobles i ciutats de tot Espanya són plens de joves i bons grups que encara no han tingut la possibilitat de triomfar.

"El futur del rock encara està assajant", comenta.

stats