Publicitat
Publicitat

FOTOPERIODISME

Les Primaveres Àrabs de Rémi Ochlik, el fotoperiodista assassinat a Síria

L'Arts Santa Mònica fa un homentage al jove fotoperiodista francès mort a Homs el febrer passat amb la nord-americana Marie Colvin

Una selecció de 55 fotografies, preses durant les Primaveres Àrabs a Tunísia, Egipte, Líbia i Síria pel francès Rémi Ochlik, es mostren des d'avui a l'Arts Santa Mònica de Barcelona, en una exposició homenatge al fotògraf assassinat a Síria juntament amb la periodista nord-americana Marie Colvin.

Jean-François Leroy, comissari i director del festival Visa pour l'Image de Perpinyà, ha assegurat que "l'exposició no s'ha organitzat perquè Rémi hagi mort, sinó perquè la seva feina és extraordinària, i malgrat la seva joventut ja havia tingut reconeixements i premis internacionals". "El talent de Rémi és tan obvi i la seva mirada tan eloqüent que davant això l'únic que queda és el silenci", ha afegit Leroy.

El 2011, el jove fotògraf francès va viatjar a Tunísia "amb la intenció d'explicar un procés que intuïa llarg i amb la idea de publicar un llibre".  La companya sentimental del malaguanyat fotoreporter, Emilie Blachère, ha comentat avui a la presentació que "quan al gener va ser assassinat a Tunísia el seu amic i també fotògraf Lucas Dolega va ser quan va prendre consciència que això no era un joc, que a vegades els periodistes ens convertim en dianes".

En l'exposició es poden contemplar instantànies d'Ochlik captades durant les revolucions de Tunísia i Egipte i l'aixecament i la guerra a Líbia, així com la imatge del cadàver de Gaddafi, treballs publicats a 'Le Monde Magazín', 'VSD', 'Paris Match', 'Time' i 'The Wall Street Journal'. També s'exhibeixen algunes de les fotos que Ochlik va fer el 21 de febrer passat a Homs (Síria), un dia abans de ser assassinat, amb 28 anys. Aquestes fotos van ser descobertes quan el seu estudi va poder recuperar les targetes gràfiques i la càmera, i va comprovar que havia enviat algunes fotografies abans de morir.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

SANT JORDI

Amb el suport de

Amb el suport de

Aquest és un contingut editorialment independent, escrit i editat per periodistes de l'ARA i finançat per un tercer

Seguir llegint →

Recomanador de Sant Jordi interactiu

El recomanador de llibres per Sant Jordi

Entra aquí i descobreix quin llibre t'interessa: respon a quatre preguntes bàsiques i et proposarem els títols que encaixen amb la teva elecció. Tens prop de 200 títols per jugar

PUBLICITAT