Publicitat
Publicitat

FOTOPERIODISME

Les Primaveres Àrabs de Rémi Ochlik, el fotoperiodista assassinat a Síria

L'Arts Santa Mònica fa un homentage al jove fotoperiodista francès mort a Homs el febrer passat amb la nord-americana Marie Colvin

Una selecció de 55 fotografies, preses durant les Primaveres Àrabs a Tunísia, Egipte, Líbia i Síria pel francès Rémi Ochlik, es mostren des d'avui a l'Arts Santa Mònica de Barcelona, en una exposició homenatge al fotògraf assassinat a Síria juntament amb la periodista nord-americana Marie Colvin.

Jean-François Leroy, comissari i director del festival Visa pour l'Image de Perpinyà, ha assegurat que "l'exposició no s'ha organitzat perquè Rémi hagi mort, sinó perquè la seva feina és extraordinària, i malgrat la seva joventut ja havia tingut reconeixements i premis internacionals". "El talent de Rémi és tan obvi i la seva mirada tan eloqüent que davant això l'únic que queda és el silenci", ha afegit Leroy.

El 2011, el jove fotògraf francès va viatjar a Tunísia "amb la intenció d'explicar un procés que intuïa llarg i amb la idea de publicar un llibre".  La companya sentimental del malaguanyat fotoreporter, Emilie Blachère, ha comentat avui a la presentació que "quan al gener va ser assassinat a Tunísia el seu amic i també fotògraf Lucas Dolega va ser quan va prendre consciència que això no era un joc, que a vegades els periodistes ens convertim en dianes".

En l'exposició es poden contemplar instantànies d'Ochlik captades durant les revolucions de Tunísia i Egipte i l'aixecament i la guerra a Líbia, així com la imatge del cadàver de Gaddafi, treballs publicats a 'Le Monde Magazín', 'VSD', 'Paris Match', 'Time' i 'The Wall Street Journal'. També s'exhibeixen algunes de les fotos que Ochlik va fer el 21 de febrer passat a Homs (Síria), un dia abans de ser assassinat, amb 28 anys. Aquestes fotos van ser descobertes quan el seu estudi va poder recuperar les targetes gràfiques i la càmera, i va comprovar que havia enviat algunes fotografies abans de morir.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT