Publicitat
Publicitat

OBITUARI

Mor Ricardo Legorreta, l'arquitecte mexicà més internacional

Acabat de ser investit honoris causa per la Universitat Autònoma de Mèxic i guardonat amb el prestigiós Praemium Imperiale del Japó, Legorreta és mundialment conegut per obres com el Museu d'Art Contemporani de Monterrey, l'Hotel Camino Real i el Museu del Nen de Ciutat de Mèxic

Ricardo Legorreta Vilchis va néixer a la capital mexicana el 7 de maig de 1931, lloc on ha mort poc abans que acabés el 2011. Entre les seves obres més conegudes figuren la Catedral Metropolitana de Managua , The Tech Museum of Innovation a San José ( Califòrnia ) o el el Museu d'Art Contemporani de Monterrey. També va dissenyar l'Hotel Camino Real , el Papalote o el Museu del Nen , totes a Mèxic .

Entre les distincions rebudes per l'arquitecte figura el Premi Nacional de les Arts , concedit pel Govern mexicà el 1991 . Recentment va ser guardonat amb el Praemium Imperiale de l'Associació de les Arts del Japó .

Legorreta , conegut mundialment per les seves línies audaces i construccions plenes de color , va rebre el passat 22 de setembre el doctorat honoris causa per la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic ( UNAM ) . En aquest acte , una de les seves últimes aparicions públiques , va compartir el guardó amb altres personalitats nacionals i internacionals , com el cantautor Joan Manuel Serrat i el cineasta Carlos Saura , tots dos espanyols .

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT