Cinema

Mor Richard Kiel, el 'Tauró' de James Bond

L'actor va interpretar al carismàtic enemic de l'agent 007 a pel·lícules com 'L'espia que em va estimar' o 'Moonraker'

Richard Kiel , l'actor que va encarnar a Tauró un dels dolents més recordats del cinema a ' L'espia que em va estimar ' ( 1977 ) i ' Moonraker', dues pel ·lícules de James Bond protagonitzades per Roger Moore , ha mort avui a Fresno, als Estats Units, als 74 anys . El gegant de gairebé 2,20 metres s'havia trencat la cama aquesta setmana, però no està clar que aquest fet hagi contribuït a la seva defunció. Kiel hauria complert 75 anys aquest dissabte.

El malvat Tauró, un assassí amb dents d'acer i amb una força descomunal, va esdevenir una figura tan carismàtica entre els espectadors que els guionistes de James Bond ho van fer més amigable a 'Moonraker', el segon film de la saga on va aparèixer.

Abans d'aquestes aparicions a la franquícia de l'agent 007 , Kiel havia adquirit certa popularitat amb els seus papers a 'El clan dels trencalossos' , al costat de Burt Reynolds , i a la sèrie ' Wild Wild West " , com company del malvat de la funció .

La seva alçada i característiques físiques es devien al fet que patia d'acromegàlia, una afecció poc freqüent que es presenta quan la hipòfisi produeix massa hormona del creixement. Entre les seves pel·lícules més recordades figuren 'Silver Streak' (1976), "El genet pàl·lid" (1985), 'Inspector Gadget' (1999) i la cinta d'animació 'Tangled' (2010), on posava la veu al personatge de Vlad.