Cinema

Mor Richard Glatzer, codirector de 'Siempre Alice'

El realitzador ha mort als 63 anys, víctima d'ELA

Richard Glatzer ha mort aquest dimarts, tres setmanes després que Julianne Moore guanyés l'Oscar a millor actriu pel seu paper a 'Siempre Alice', pel·lícula que Glatzer codirigia. Segons informa la revista 'The Hollywood Reporter', el realitzador lluitava contra l'Esclerosi Lateral Amiotròfica des del 2011.

Glatzer va col·laborar en la creació del guió del film, que també va codirigir amb el seu marit, Wash Westmoreland. Tot i això no va poder assistir a la gala dels Oscar perquè va ser hospitalitzat dos dies abans. Julianne Moore els hi va dedicar unes paraules en recollir el guardó: "Quan a en Richard li van diagnosticar ELA, en Wash va preguntar-li què volia fer. Volia viatjar, veure món? Ell li va dir que volia fer pel·lícules, i així ho va fer"

En un comunicat, el seu marit ha volgut destacar que Glatzer era "un artista de debò i un home brillant» que havia fet realitat un dels seus somnis. "Va posar tot el seu cor i la seva ànima en aquesta pel·lícula, i que pogués arribar a tanta gent va ser molt positiu per ell", assegura Westmoreland.

El director és conegut per pel·lícules com 'The Fluffer' (2001), 'Quinceañera' (2006) i 'L'últim Robin Hood' (2013), així com per la producció del 'reality' 'America's Next Top Model'.