Els galeristes homenatjaran a Richard Hamilton, pare del 'pop art'

El guardó honorífic dels premis organitzats per les quatre associacions de galeries catalans és per l'artista britànic, desaparegut el passat setembre

Les quatre associacions de galeries catalanes (el Gremi de Galeries d'Art de Catalunya, l'Associació Art Catalunya, l' Associació Art Barcelona i l'Associació de Galeristes Independents de Catalunya) han decidit donar el guardó honorífic dels Premis GAC a Richard Hamilton, desaparegut el passat setembre. Hamilton està considerat com el pare del 'pop art' i l'artista britànic més important del segle XX, va mantenir una llarga relació amb Catalunya. Tenia casa a Cadaqués, era un dels comensals privilegiats d' El Bulli i va ser un dels artífexs del llibre sobre la cuina de Ferran Adrià. Exposava regularment a la Galeria Cadaqués d'Huc Malla, i el 2003 el Macba li va dedicar una retrospectiva. El guardó honorífic, que serà entregat el 31 de gener al Macba dins la V Nit del Galerisme vol reconèixer l'aportació de Hamilton al món de l'art i la seva relació amb les galeries catalanes.

Els Premis GAC tenen com a objectiu difondre les galeries d'art com a element fonamental del mercat artístic i de promoció dels artistes, així com reconèixer els agents que han destacat per la seva aportació al món de l'art i el galerisme de Catalunya, contribuint així a la seva projecció internacional. Els guardons són una cita anual amb tots els sectors de la vida cultural catalana vinculats a l'art i al galerisme, i es divideixen en set categories: premi a la galeria per la seva trajectòria, a la galeria jove per la seva projecció internacional, al col·leccionisme, a la crítica d'art, al mitjà de comunicació, al comissariat d'exposicions i l'artista per la millor exposició en galeria.