Cinema
Cultura 02/03/2012

Ridley Scott farà un documental sobre la vida un any després del terratrèmol del Japó

El director utilitzarà vídeos domèstics gravats l'11 de març del 2012, just un any després de la tragèdia, i entregarà 200 càmeres a persones que viuen a les zones afectades

Europa Press
1 min
El director de 'Blade runner', Ridley Scott

BarcelonaEl director de 'Blade runner', Ridley Scott, estrenarà aquest agost el seu retorn a la ciència-ficció amb 'Prometheus'. Però ja està preparant un documental basat en la tragèdia del Japó. El cineasta s'ha associat amb Fuji Television per crear 'Japan in a day' amb motiu de l'aniversari del terratrèmol i posterior tsunami que van arrasar el país l'any passat.

La productora que posseeix el cineasta, Scott Free, conjuntament amb Fuji, busquen imatges de vídeo de qualsevol persona que mostri la seva vida l'11 de març del 2012. Les poden penjar al seu web. El documental s'inspira en el projecte que ja va dissenyar el director, 'Life in a day', on es veia un dia a diferents llocs del món i on apareixia una enxaneta catalana. També s'entregaran un total de 200 càmeres a persones de les zones afectades perquè registrin el seu dia a dia després de la tragèdia. Les millors contribucions seran seleccionades per completar la pel·lícula, que s'estrenarà a tot el món. Fuji TV donarà els beneficis a les víctimes.

El projecte està dedicat a aquells que van perdre la vida o segueixen patint a causa del desastre de l'11 de març, que va matar gairebé 20.000 persones i va provocar la crisi nuclear de Fukushima.

stats