MÚSICA
Cultura 22/12/2011

Rihanna carrega contra el racisme de la revista holandesa que la va insultar

L'editora en cap de la publicació de moda 'Jackie' dimiteix després d'escriure en un article que la cantant de Barbados es vesteix com una "puta negra"

Ara
1 min
Rihanna ensenya cuixa al Palau Sant Jordi

BarcelonaLa cèlebre diva dels cabells fúcsies Rihanna va iniciar ahir una campanya via Twitter contra la revista holandesa de moda Jackie, que en el seu darrer número deia que la manera de vestir de la de Barbados és de "puta negra" ("nigga bitch"). No va caldre esperar gaire després que l'edició sortís d'impremta perquè els nombrosos fans de la cantant fessin circular el retall per la xarxa. En qüestió d'una hora milers de persones de tot el món havien llegit l'insult. Entre elles Rihanna, que va reaccionar contra el racisme del comentari. La pressió internacional ha fet que Eva Hoeke, editora en cap de la revista, deixés el seu lloc de treball.

La cantant d'Umbrella va llançar uns quants tuits declarant la guerra a Hoeke: "Amb tot el meu respecte, en nom de la meva raça, aquí et dic tres paraules: que et follin". Rihanna es queixava que la publicació és una "pobra representació de l'evolució dels drets humans" i que el seu to és "irrespectuós i desesperat". Els seus seguidors internautes encara van poder llegir altres missatges adreçats a l'exeditora de Jackie, com ara la pregunta: "Aquesta és la teva contribució a aquest món, la de fomentar la segregació i fer creure als futurs líders que han d'actuar amb la ment orientada al passat?".

stats