Cultura 09/01/2012

Rihanna és l'artista amb més vendes digitals de la història

L'artista de Barbados supera els Black Eyed Peas i Eminem. Lady Gaga apareix a la quarta posició de la llista

Efe
1 min
Rihanna

Nova YorkRihanna s'ha convertit, amb només 23 anys, en l'artista amb més vendes digitals de la història. Segons informa la consultora Nielsen, la cantant de Barbados ha superat el grup Black Eyed Peas i el raper Eminem. Des d'abril del 2004, Rihanna ha acumulat un total de 47,5 milions de descàrregues de les seves cançons, 5,1 milions més que el grup nord-americà. Durant aquest mateix període Emimem en va tenir 42,3 milions. Lady Gaga és a la quarta posició de la llista, amb poc més de 42 milions de vendes online, i Taylor Swift en la cinquena, amb 41,8 milions.

En suport físic, l'artista més popular d'entre el 1991 i el 2012, és el cantant nord-americà de country Garth Brooks, amb unes vendes de 68,5 milions de discos. Els Beatles queden relegats a la segona posició, amb 63,3 milions d'àlbums, i a la tercera hi ha Mariah Carey, amb unes vendes de 53,6 milions.

L'àlbum més popular a la xarxa és, segons la mateixa consultora, 21, d'Adele, que va registrar 1,8 milions de descàrregues online i va superar Sigh no more, de Mumford & Sons (1,1 milió de descàrregues), i Recovery, d'Eminem, que va aconseguir poc més d'1 milió de descàrregues.

stats