Publicitat
Publicitat

ART

Detenen l'home que va robar un Dalí d'una galeria de Manhattan i el va tornar per correu una setmana després

L'acusat, un ciutadà grec de 29 anys, ha declarat que el robatori va ser "estúpid" i que "estava espantat". L'home va ser detingut als Estats Units perquè la mateixa galeria on va robar el va enganyar oferint-li feina

Phivos Istavrioglou va ser detingut el passat dissabte acusat d'haver robat el quadre 'Cartel de Don Juan Tenorio' de Dalí a la galeria Venus Over Manhattan de Nova York, el juny del 2012. El diari ARA va publicar la notícia de la desaparició del quadre a finals del mateix mes.

El grec va robar el quadre el 19 de juny del 2012, però un cop a Grècia el va retornar per Correu Express sense adreça remitent. Al cap d'una setmana del robatori, el quadre valorat en 112.500 euros, va arribar sense marc, embolicat a dins d'un tub. Segons fonts policials Istavrioglou va agafar el quadre a plena llum del dia i amb totes les càmeres gravant. Va posar el quadre a dins d'una bossa de la compra i va marxar. " Era gairebé surrealista com va ser comès el robatori," va afirmar el fiscal del districte de Manhattan,  Cyrus R. Vance Jr, en una declaració al The New York Times.

Un cop el quadre sense marc va tornar a Nova York, les empremtes dactilars van provar que havia sigut Phivos Istavrioglou qui havia robat el 'Cartel de Don Juan Tenorio' de Dalí. A més, també hi van trobar restes de l'ampolla d'un suc que també hauria robat en un supermercat de la ciutat novaiorquina.

Un detectiu secret de la policia de Nova York es va fer pass ar per un director de la galeria d'art i li va oferir feina a Phivos Istavrioglou, per això va ser interceptat a l'aeroport internacional John F.Kennedy el dissabte passat. En el judici celebrat aquest dimarts, van condemnar a Istavrioglou a pagar una fiança d'uns 90.000 euros, una mica menys del valor de l'obra de Dalí. El pròxim judici serà el dimarts 25 de febrer.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT