Cinema

La 64a edició tindrà lloc entre l'11 i el 22 de maig

Robert De Niro presidirà el jurat del Festival de Cannes

Serà el tercer nord-americà que encapçalarà el jurat d'un festival en què l'actor de 'Taxi Driver' sempre ha tingut molt bona acollida

L'actor, productor i realitzador Robert De Niro presidirà el jurat de la 64a edició del Festival de Cinema de Cannes, segons han anunciat els organitzadors de l'esdeveniment. "Robert va entrar a la història del Festival de Cannes des de la seva primera aparició a Taxi Driver", han destacat el president i el delegat general del festival, que també han elogiat la capacitat camaleònica de De Niro a l'hora d'elaborar els seus personatges

En un comunicat, De Niro ha manifestat que se sent "honrat i feliç" pel paper que se li ha confiat, malgrat que ha afirmat que no serà una tasca fàcil. Presidir el jurat "representa una ocasió rara, perquè es tracta d'un dels festivals més antics i millors del món", ha afegit.

L'actor compta amb l'experiència dels festivals que ha cofundat, el Tribeca Film Center de Manhattan –que aquest any arriba a les deu edicions– i el de Doha, que s'organitza des del 2002. "Com a cofundador de Tribeca i de Doha, he adquirit una gran estimació pels jurats, que duen a terme un paper decisiu distingint les pel·lícules de més alta qualitat", va afirmar en rebre l'Oscar per Toro Salvatge, el 1980.

Format amb Lee Strasberg i Stella Adler, Martin Scorsese el va donar a conèixer a Mean Streets (1973) i El Padrí 2 (1974). De Niro ha presentat fins a vuit films a Cannes, dels quals destaquen Taxi Driver (Palma d'Or el 1976) i La Missió, guardonat el 1986. Ha estat membre del jurat del Cannes en dues ocasions i serà el tercer nord-americà, juntament amb Tim Burton i Sean Penn, que presideix el jurat del Festival de Cinema de Cannes.


Més continguts de