Cinema
Cultura 17/02/2012

Robert Pattinson, un arribista a la 'Belle epoque'

L'actor de la saga 'Crepuscle', amb un pentinat al zero, ha presentat al Festival de Berlín l'adaptació de la novel·la de Guy Maupassant 'Bel ami', amb Uma Thurman, Kristin Scott Thomas i Christina Ricci en el repartiment

Xavi Serra
1 min
L'anglès Robert Pattinson a la presentació de 'Bel Ami'

BerlínRobert Pattinson, l'ídol de milions de fans de la saga Crepuscle, ha presentat a la Berlinale el seu nou treball, Bel ami, un film d'època que adapta la novel·la clàssica amb el mateix títol de Guy de Maupassant.

Un Pattinson sense ullals interpreta a la pel·lícula Georges, un exsoldat sense un ral que, gràcies al seu atractiu, escala posicions socials en la societat parisenca de finals del Segle XIX, convertint-se en objecte d'atenció de diferents dames. "Va ser divertit interpretar un personatge com ell, que no se'n penedeix de res, que va clavant ganivetades a tothom i la vida el recompensa. No crec que tingui més oportunitats de fer un paper així".

Gràcies a les seves amistats femenines, Georges aconsegueix el càrrec d'editor polític d'un diari contrari a la política del govern francès. 'Bel ami' revela les intrigues de poder i la interessada relació entre el periodisme i la política en aquella època. "La pel·lícula mostra un govern corrupte, recolzat per mitjans de comunicació interessats, que envaeix un país àrab, aparentment amb les millor intencions del món; res a veure amb l'actualitat, esclar", comentava amb ironia un dels dos directors del film, Declan Donnellan.

Pattinson, que ha aparegut amb el cabell rapat al zero ("no sé perquè ho he fet, no tinc ni idea, un dia estava corrent i se'm va ocórrer"), ha afirmat que si Stephanie Meyer escrivís un altre llibre de la saga Crepuscle, no tindria cap problema a reprendre el personatge que hi interpreta. "Però no sé si ells em voldrien a mi. Probablement ja seria massa gran per al personatge. De fet, ja ho sóc ara".

stats