Cultura 09/03/2011

Robada una escultura de Rodin al Museu d'Israel

Els tècnics del museu es van adonar de la desaparició de l'obra fa tres mesos, quan es van acabar unes reformes al museu

Redacció
1 min

BarcelonaEl bronze de Rodin Balzac nu amb els braços creuats ha estat robat del Museu d'Israel, segons informa Efe. Rahel Sehta, portaveu del museu, ha declarat avui que "l'escultura, d'1,6 metres d'alçada, va desaparèixer fa tres mesos i immediatament ho vam posar en coneixement de la policia”, i ha afegit que no es poden donar més detalls de l'incident, ja que hi ha una investigació en curs.

El personal del museu no es va adonar de la desaparició de l'escultura fins a la finalització dels treballs de renovació que s'han portat a terme al centre en els darrers anys. Quan els tècnics del museu van voler tornar a col·locar l'escultura de Rodin als jardins del museu, van descobrir que havia desaparegut, ha precisat el diari israelià Haaretz. Segons aquest diari, que cita fonts de seguretat del Museu d'Israel, el museu no té càmeres de seguretat ni il·luminació nocturna als jardins i no es revisen a diari, una per una, les escultures exposades.

Rodin va realitzar aquesta escultura entre 1892 i 1893 com a treball preparatori per al monument erigit a París en honor de l'escriptor francès, i va ser donada al museu pel col·leccionista d'art jueu nord-americà Billy Rose.

stats