Cinema
Cultura 02/01/2012

Els Rolling Stones podrien haver protagonitzat 'A Clockwork Orange' ('La taronja mecànica')

Abans que Stanley Kubrick adaptés la novel·la d'Anthony Burgess, Mick Jagger i la resta d'integrants de la banda van estar a punt d'encapçalar el repartiment d'una versió cinematogràfica que hauria dirigit John Schlesinger

Efe
1 min

BarcelonaAlex DeLarge, el psicòpata protagonista d'A Clockwork Orange ('La taronja mecànica'), ha passat a la història del cinema amb el rostre de Malcolm McDowell. Però en la correspondència de John Schlesinger (1926-2003), el director de Cowboy de mitjanit i Marathon man, s'ha descobert que, abans de la versió rodada el 1971 per Stanley Kubrick, el personatge va estar a punt de ser interpretat per Mick Jagger, el cantant dels Rolling Stones.

Schlesinger era el director previst per al projecte, i els companys de banda de Jagger havien d'interpretar la ultraviolenta colla d'amics del protagonista, els seus drugos. L'impulsor del projecte era Si Litvinoff, un productor teatral de l'off-broadway que havia comprat a l'autor de la novel·la, Anthony Burgess, els drets de l'adaptació per 500 dòlars. Litvinoff va escriure a Schlesinger que "la pel·lícula hauria de trencar els motlles amb el seu llenguatge, el seu estil cinematogràfic i la seva música".

Finalment, Schlesinger va declinar l'oferta –"no és la mena de temes que m'interessen", va manifestar–, i els Rolling Stones van perdre interès en el projecte. El director rodaria el 1969 Cowboy de mitjanit i el cantant dels Rolling Stones, Mick Jagger, participaria en pel·lícules com Ned Kelly (Tony Richardson) o Feina ben feta ('Performance', de Nicholas Roeg), ambdues del 1970. Litvinoff va perdre els drets de la novel·la i, al cap d'un temps, un Stanley Kubrick frustrat pel rodatge impossible de Napoleó se n'apropiaria i rodaria la seva versió, amb McDowell de protagonista.

stats