Cultura 04/09/2012

Els Rolling Stones publicaran un disc amb dues cançons noves el 12 de novembre

Les dues composicions, titulades 'Gloom and doom' i 'One last shot', formaran part del recopilatori de grans èxits 'GRRR!'

Efe
2 min
The Rolling Stones

LondresEl grup britànic The Rolling Stones publicarà el 12 de novembre un àlbum recopilatori de grans èxits, que durà el nom de 'GRRR!', segons ha anunciat avui la veterana banda a la seva web. Es tracta d'un àlbum compost per tres CD, amb 50 temes que abasten tota la carrera de la longeva formació de Londres, que no publicava cap disc des de feia set anys.

La caràtula és obra de l'artista nord-americà Alton Ford, i a més de l'edició ordinària hi haurà una altra versió 'super deluxe' formada per quatre CD amb un total de 80 cançons.

A més de clàssics com '(I can't get No) Satisfaction', 'Get off of my cloud', 'Miss you' o 'Start me up', la selecció inclourà també les noves cançons 'Gloom and doom' i 'One last shot', gravades recentment pel grup a París.

Incombustibles, mig segle després

Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts i Ronnie Wood s'han reunit ara per primera vegada en un estudi de gravació des que el 2005 es van ajuntar per donar forma al seu anterior disc, 'A Bigger Bang'. 'GRRR!' segueix el llançament, el 2002, d'un altre recopilatori, 'Forty Licks', que llavors va marcar el 40è aniversari del naixement del grup.

La banda va concloure el 2007 la que va ser la seva última gira mundial, 'A Bigger Bang', després d'oferir 147 concerts en 118 ciutats i vendre quatre milions i mig d'entrades en dos anys. Al llarg de la seva espectacular carrera, la influent formació ha venut més de 200 milions de còpies i ha tret al mercat 24 àlbums (als quals s'afegeix, ara, aquest últim recopilatori). El juny passat, el grup, fundat l'abril del 1962, va complir 50 anys del seu primer directe.

Per commemorar aquesta data, va sortir al mercat un llibre que repassa en fotos la trajectòria dels Stones, en el qual, a més d'instantànies, algunes preses de Philip Townsend, autor de les primeres fotos de la banda, 'The Rolling Stones: 50' mostrava material inèdit del grup seleccionat pels mateixos músics.

Després d'haver-se tancat en un estudi de París durant una setmana, els músics havien anat donant una sèrie de pistes enganyoses amb què van fer creure als seus seguidors que estaven a punt d'anunciar els detalls d'una nova gira. En aquesta línia, Jagger va penjar el passat mes al seu compte de Twitter una foto de si mateix a l'estudi parisenc.

stats