MÚSICA
Cultura 03/07/2011

Ron Sexsmith i Arnaud Fleurent-Didier: clàssics i sorpreses al Faraday

El festival de música independent de Vilanova i la Geltrú, que tanca diumenge la vuitena edició, reuneix apostes segures i joies per descobrir en la jornada de dissabte

Marta Salicrú
2 min
Ron Sexmith al Faraday 2011

Vilanova i la GeltrúEra d'esperar que Ron Sexsmith triomfés al Faraday, el festival de música independent de Vilanova i la Geltrú, on va tocar en formació de quartet dissabte. El cantautor canadenc era un dels valors segurs d'una jornada amb un cartell arriscat, amb Sexsmith i els barcelonins Standstill com a únics reclams amb ampli poder de convocatòria contrastat.

En directe la veu del canadenc va brillar, potent i melòdica, al servei d'unes cançons un pèl planes, entre elles algunes del disc que venia a presentar, Long player late bloomer (2011). I Standstill van reunir una colla de fans a Vilanova, que van gaudir del repertori en versió concert d'Adelante Bonaparte (2010), mesclant contundència i emoció.

Abans que ells, ni els francesos Da Capo, que recuperaven sencer en exclusiva Minor swing (1997), una obscura joia pop que ara reedita el segell de Saragossa Grabaciones en el Mar, ni els anglesos Tom Williams & The Boat, que debutaven a Espanya, van aconseguir prou consens. Però qui sí va triomfar va ser un altre debutant a l'estat, el francès Arnaud Fleurent-Didier, que en format de trio de multiinstrumentistes va conquistar el públic de Faraday amb el seu pop eclèctic i un punt excessiu, seguint l'estela de Serge Gainsbourg i Benjamin Biolay. Va ser la gran descoberta del festival, cosa que la organització del Faraday ja pronosticava.

El pop clàssic i emocionant d'Inspira, que van comptar per a la ocasió amb el reforç de Pau Vallvé, productor del disc que defensaven, el magnífic Escapistes (2010); la proposta instrumental entre acústica i electrònica de Bradien, que van comptar amb el poeta Eduard Escofet recitant en alguns temes; i el punk-pop psicodèl·lic d'Els Surfing Sirles, explosiu final de festa, van servir de prova de la fertilitat i la qualitat de l'escena independent barcelonina. I el cantautor electrònic gallec Emilio José (del segell barceloní Foehn) es va revelar com tot un showman amb personalitat, caràcter i simpatia.

El Faraday tanca diumenge una exitosa vuitena edició (amb una ocupació entre el 90 i el 100%) amb els directes del nord-americà John Grant, els lleidatans Renaldo & Clara, i els barcelonins Nacho Umbert & La Compañía.

stats