Roser López indaga la textura dels grups al Mercat de les Flors

La coreògrafa Roser López Espinosa estrena Trama al Mercat de les Flors, on s’estarà fins al 12 de maig. La peça, que es va poder veure a la Quinzena Metropolitana, explora la textura dels grups, les seves arestes i derives, la mòbil interactuació dels cossos. “Els intèrprets tenen personalitats molt diferents entre ells, però troben punts d’acord i tenen un vocabulari físic comú, que és la base per desenvolupar la peça”, va dir ahir López Espinosa durant la presentació de l’espectacle. Prenent com a premissa que tots els sistemes complexos evolucionen a partir d’unes regles senzilles, la coreògrafa revisa les pautes de joc que possibiliten la convivència. Així, la coreografia posa a prova la confiança mútua dels ballarins: Nora Baylach, Roberto Provenzano, Magí Serra, Anamaria Klajnšček i Noé Ferey.

El treball de la també artista resident al Mercat de les Flors 2018-20 es basa en l’exigència física, però sense renunciar a la delicadesa. El seu imaginari és vital, juganer, poètic i té un toc humorístic.

Formada a l’MTD d’Amsterdam, López Espinosa ha treballat amb Àngels Margarit, Cesc Gelabert, Pere Faura o Iago Pericot. Les seves peces Lowland, Novembre o Hand to hand s’han programat a escenaris internacionals i ha col·laborat amb companyies com Conny Jansen Danst (Holanda) i Skånes Dansteater (Suècia).