Publicitat
Publicitat

Música

Eleccions a la SGAE el dia 26 d'abril

Més de 21.000 socis de la Societat General d'Autors i Editors decidiran els òrgans de direcció deu mesos després de la seva última cita electoral, en què va guanyar Eduardo 'Teddy' Bautista, un dia abans de ser detingut per un suposat desviament de fons

Deu mesos després de la seva última cita electoral, els socis de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) estan cridats de nou a les urnes el proper 26 d'abril per elegir els seus òrgans de direcció.

Però aquestes eleccions seran diferents de les celebrades el passat 30 de juny, quan la candidatura propera a Eduardo 'Teddy' Bautista va obtenir la victòria, un dia abans de ser detingut dins de l'operació Saga per un suposat desviament de fons.

Un 150% més de votants que el 2011
Després de la crisi viscuda en l'entitat i el qüestionament del procés electoral que s'havia dut a terme en la investigació que porta a terme l'Audiència Nacional, la SGAE va iniciar un procés de "refundació" que culminarà amb l'elecció d'una nova junta directiva. Els 38 membres que integren l'actual junta han decidit aquesta tarda convocar per a aquesta data els socis. Però en aquesta ocasió podran votar un 150 per cent més dels que ho van fer el juny passat.
I és que el complicat sistema electoral vigent a la SGAE fins fa només uns mesos limitava a 8.220 el nombre de socis que podien elegir els òrgans de direcció.

Ara, més de 21.000 autors i editors estan cridats a les urnes, tot això després que el ministeri d'Educació, Cultura i Esports donés la setmana passada llum verda a la reforma estatutària que va portar a terme l'entitat de gestió, pas previ per convocar les eleccions.

"Un nou futur" per a la SGAE
El necessari vistiplau del ministeri a la reforma dels estatuts de la SGAE ha retardat el procés, ja que, segons ha recordat avui el portaveu de l'entitat, Sabino Méndez, les eleccions generals i el canvi de govern van fer posposar la data. Tot i això, Méndez ha assegurat que durant tot aquest procés han confiat "tant en la justícia com en el seny de l'administració i, per fi, ha arribat el dia en el qual podem plantejar –ha dit– unes noves eleccions amb uns nous estatuts per veure un nou futur a la SGAE".

Aquesta aprovació, segons la societat de gestió, era l'últim pas necessari perquè es convoquin les eleccions que legitimaran la junta directiva resultant a l'hora d'emprendre les mesures necessàries per a la refundació de la nova SGAE, "una cosa que reclamen els socis des del passat 1 de juliol". La reforma estatutària va ser aprovada el passat mes de novembre per la pràctica totalitat dels socis i va contribuir a democratitzar l'entitat a través de l'ampliació del cens de votants i a garantir la transparència dels comicis, ha recordat.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT