CAS SAGA
Cultura 04/07/2011

Poden caure fins a 10 anys de presó a Teddy Bautista i als altres directius de la SGAE

El jutge els ha imputat un "delicte d'apropiació indeguda d'especial gravetat si es té en compte el valor del frau". També se'ls investiga per "administració fraudulenta". La SGAE diu als seus socis per mail que "està oferint la màxima col·laboració amb l'administració de justícia per a l'absolut esclariment de la veritat"

Redacció
2 min
Teddy Bautista surt de l'Audiència

BARCELONAAls directius de la SGAE imputats en l'operació Saga, entre els quals el seu president executiu, Teddy Bautista, els poden caure fins a 10 anys de presó. El jutge Pablo Ruz de l'Audiència Nacional els ha imputat un "delicte d'apropiació indeguda d'especial gravetat si es té en compte el valor del frau", que es pot traduir en un màxim de sis anys de presó. També se'ls investiga per "administració fraudulenta", per la qual cosa la llei preveu fins a quatre anys de presó, i amb aquests ja en sumarien deu.

En el cas de Bautista, també se li imputa un delicte societari per haver impedit el dret de participació als socis, segons assenyala la interlocutòria, un delicte que pot suposar dotze mesos de multa.

El jutge va deixar en llibertat els imputats perquè considera que la probabilitat que burlin la justícia és escassa. Retirats els passaports, els imputats no podran sortir de l'Estat espanyol.

Comunicat de la SGAE

Aquest diumenge al vespre, la SGAE va donar la primera explicació oficial, en un correu electrònic dirigit als socis de l'organització. Juan Nebreda, director de socis, assegura en la carta que l'entitat "està oferint la màxima col·laboració amb l'administració de justícia per a l'absolut esclariment de la veritat".

Aquest és el contingut íntegre del correu enviat aquest diumenge al vespre:

Querido/a socio/a,

Te informamos para tu tranquilidad que mañana lunes, 4 de julio, la entidad estará plenamente operativa y ofrecerá todos sus servicios con normalidad y plenas garantías.

Queremos que sepas que la Sociedad está prestando su máxima colaboración a la Administración de Justicia para el absoluto esclarecimiento de la verdad.

Si tuviéramos conocimiento de que en el área de Informática se han producido comportamientos irregulares que han ocasionado daños y perjuicios a la entidad, nos personaremos en el proceso y reclamaremos su completa reparación.

Mostramos la solidaridad con las familias y los directores que han sido puestos en libertad sin ningún tipo de medidas preventivas, ni fianza, y cuya presunción de inocencia es incuestionable.

Un cordial saludo

Juan Nebreda

Director de Socios y Clientes

Tots en llibertat amb càrrecs

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha deixat en llibertat tots els detinguts que han declarat al llarg d'aquest diumenge. Es tracta del director econòmic de la SGAE, Ricardo Azcoaga, el director general, Enrique Loras i el president de l'entitat, Teddy Bautista; així com Elena Vázquez i Celedonio Martín, administradors de l'empresa Microgénesis, la societat a través de la qual es desviaven fons de la SGAE. Vázquez és germana de la muller de José Luis Rodríguez Neri, el presumpte cap de la trama, i Martín és un treballador.

El jutge Ruz ha considerat que no hi ha risc de fuga, però això els ha deixat sortir de l'Audiència amb llibertat amb càrrecs, però els ha retirat el passaport i els ha prohibit sortir d'Espanya.

Els altres tres detinguts, Antonia García, esposa de Neri, i Eva García i Rafael Ramos, vinculats amb Microgénesis, declararan aquest dilluns.

stats