Publicitat
Publicitat

DRETS D'AUTOR

La SGAE comença la seva refundació

Els socis escullen aquest vespre els 15 candidats que integraran la comissió de reforma de la Societat d'Autors que haurà de redactar el nou sistema electoral

Els socis de la SGAE han començat a votar a última hora d'aquesta tarda als 41 candidats que s'han presentat per integrar una comissió de 15 persones que reformaran el seu sistema electoral. Segons han informat fonts de la SGAE, a la llista de "concentració" de 15 candidats que havia estat pactada abans de l'assemblea general i en la qual s'integraven les diferents sensibilitats de la societat de gestió, s'hi han sumat uns altres 26 socis de forma individual. Seran 15 els candidats que integrin finalment aquesta comissió, sis de l'escola de petit dret, tres de gran dret, tres d'audiovisuals i tres del col·lectiu d'editors.

El mig miler de socis que assisteix a l'assemblea general ha començat a votar gairebé cinc hores després de l'inici de la reunió. El nombre de vots que representen el aquests socis, però, és molt superior, ja que algun és compromissari de les assemblees regionals que s'han celebrat en els últims dies i pot representar fins a 1.500 vots.

Segons les mateixes fonts, durant l'assemblea, s'ha produït un intens debat "fruit del desig de canvi per crear una nova SGAE i que la refundació sigui un realitat". La reunió s'ha iniciat amb una intervenció del president de la SGAE, Santiago Moncada, que ha fet una crida a la unitat dels autors. Moncada ha assegurat als socis que ha arribat l'hora que el col·lectiu s'uneixi i es procedeixi de veritat a la refundació que la societat vol en el seu conjunt. En tractar-se de llistes obertes, l'escrutini no es coneixerà fins a diverses hores després que es realitzi la votació.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT