Publicitat
Publicitat

DRETS D'AUTOR

La SGAE vol que hi hagi més socis amb dret a vot i que s'elimini el càrrec de Teddy Bautista

La comissió encarregada de modificar el sistema electoral proposarà en assemblea que votin fins a 20.881 socis, que equival a menys de la meitat dels socis de la SGAE

La comissió de reforma electoral de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) ha proposat augmentar en un 154% la seva base electoral de manera que en les eleccions a la Junta directiva del pròxim gener podrien votar 20.881 socis davant els 8.220 que ho van fer en les del 30 de juny. Una de les principals novetats seria la creació de la figura del vot social, al qual tenen dret tots els socis autors que hagin aconseguit una recaptació igual o superior al salari mínim interprofessional, és a dir, 650 euros, en els últims quatre anys. Així, encara que es manté el vot ponderat (nombre variable de vots per soci en funció de la seva recaptació), el nombre de votants s'ampliarà substancialment en baixar el límit a partir del qual es té dret. Malgrat això, el 50% dels socis de la SGAE no ha generat mai drets d'autor.

Aquesta és una de les propostes presentades avui en roda de premsa per tres representants d'aquesta comissió, que va ser escollida per modificar el sistema electoral de l'entitat de gestió arran de la crisi viscuda per la investigació judicial que es va iniciar després de la detenció de diversos dels seus exdirigents.

Quinze socis elegits en una assemblea extraordinària celebrada el setembre han elaborat durant sis setmanes una proposta per ampliar el nombre de socis amb dret a vot i garantir la transparència del procés electoral, que haurà de ser ratificada per una altra assemblea convocada per al 30 de novembre.

La comissió ha proposat també eliminar la figura del president del Consell de Direcció de la SGAE, càrrec que va ocupar en els darrers anys Eduardo Bautista, un dels imputats en la investigació judicial, i per al qual no era necessari concórrer a les eleccions. En eliminar aquest càrrec, el lloc serà assumit pel president electe de la nova Junta Directiva, que a més tindria limitat el càrrec als 8 anys.

Es tracta, ha dit Antón Reixa, d'acabar amb un sistema "fosc, viciat i pintoresc" i avançar en el procés de refundació de la societat d'editors.


Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT