DRETS D'AUTOR
Cultura 16/03/2012

Rafael Amargo, Ara Malikian i 'Tomatito' presenten una nova candidatura a la SGAE

Són la tercera candidatura, amb la d'Autores Unidos por la Refundación d'Antón Reixa i la De Otra Manera de José Luis Fernández Sastrón, que concorreran a les eleccions el 26 d'abril

Efe
1 min

MADRIDUna tercera candidatura, denominada Autors pel Canvi (Aupec) i que integren, entre altres, el guitarrista flamenc 'Tomatito', el coreògraf Rafael Amargo i el violinista Ara Malikian, concorrerà a les eleccions a la Junta directiva de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE). El compositor Manolo Carrasco, el compositor i autor Noel Molina i el guitarrista i compositor Josemi Carmona, integren també aquesta nova candidatura a les eleccions que se celebraran el proper 26 d'abril ia les que més de 21.000 socis de la SGAE estan convocats.

Segons explica en la seva pròpia pàgina web, pretén "corregir de forma immediata les males pràctiques que han portat a la SGAE a una situació crítica gairebé a la vora de la seva desaparició, amb una imatge pública que ha causat alarma social". La SGAE "ha de tornar a centrar gairebé exclusivament en el seu objectiu fonamental, que és recaptar drets d'autor i distribuir aquests drets de forma justa i equitativa entre els seus socis ", diuen.

Aupec se suma així a les candidatures Autores Unidos por la Refundación (Aunir), que encapçala l'escriptor, músic i director de cinema Antón Reixa, i De Otra Manera (DOM), liderada pel compositor i músic José Luis Fernández Sastrón.

stats