Cinema

Un milió d'euros de beneficis

Sacha Baron Cohen rodarà a Sevilla escenes de 'Finchley Dreams', on encarna a un dictador àrab

La Plaça d'Espanya de la ciutat es convertirà en el palau presidencial del dictador els propers 30 i 31 d'agost

L'actor britànic Sacha Baron Cohen es ficarà en els pròxims dies en la pell d'un dictador àrab durant el rodatge a Sevilla de la pel·lícula Finchley Dreams ( El Dictador), dirigida per Larry James, i on hi actuaran també Sir Ben Kingsley i Megan Fox, entre d'altres.

Segons ha informat l'Ajuntament sevillà, la Plaça d'Espanya es convertirà en el palau presidencial del dictador els pròxims dies 30 i 31 d'agost, en què es rodaran les imatges d'un intent d'assassinat del protagonista, que se'n lliurarà davant l'aclamació del seu poble. Per això s'han realitzat treballs previs d'ambientació en què més de 300 treballadors i diverses grues han instal·lat la porta fictícia del palau presidencial a l'entrada principal de la Plaça d'Espanya, així com una estructura a l'interior de la font que simula el pedestal d'una estàtua, que es col·locarà posteriorment amb efectes digitals.

El rodatge en aquest escenari s'estendrà des de les nou del matí fins a les nou de la nit tots dos dies. El dia 1 de setembre l'equip de la pel·lícula es traslladarà a l'aeroport de Sevilla. A l'antiga terminal es rodaran les escenes del protagonista baixant d'un avió.
El gruix de l'equip de rodatge de la pel.lícula, produïda per Paramount Pictures i l'espanyola Kanzaman Productions, té previst arribar a Sevilla demà dissabte per fer un assaig i un plànol de l'apagat de la Plaça d'Espanya.

Baron Cohen dóna vida al film el dictador de la nació fictícia de Fediya, que viatja a Nova York per oferir un discurs davant les Nacions Unides i és segrestat pel cap corrupte de la seva policia secreta, que planeja convertir el país en una democràcia, per el que haurà d'elaborar un pla per recuperar el poder.
Amb una característica barba que li serà afaitada pel seu captor, Baron Cohen serà acollit per la propietària d'una botiga de menjar orgànic que proveeix a l'hotel on s'allotja el cap de la policia secreta i intentarà aconseguir quedar-se com a empleat en l'establiment per aconseguir el seu objectiu.

Segons la informació de l'Ajuntament, el rodatge deixarà a Sevilla prop d'un milió d'euros en allotjaments, dietes del personal desplaçat, lloguer de vehicles i maquinàries, contractació d'empreses de serveis com seguretat i muntatges, tècnics i figuració. A tot això caldria afegir les taxes que s'han de pagar pel rodatge i l'ocupació hotelera, amb prop de 2.000 pernoctacions.

Durant el mes d'agost s'han realitzat a Sevilla dos càsting per a la selecció de 1.500 figurants que donaran vida a soldats i alts càrrecs d'un exèrcit, guardianes verges del dictador i un grup de periodistes, així com 150 ballarins que conformaran el seguici de seguretat del dictador.

El rodatge de Finchley Dreams, que compta amb un pressupost estimat de 58 milions de dòlars (36 milions d'euros) i que està previst que s'estreni l'11 de maig de 2012, va començar a Nova York fa diverses setmanes i, després de passar per Sevilla, es traslladarà a Fuerteventura durant el mes de setembre.