DANSA
Cultura 01/02/2011

El teatre de dansa més prestigiós del món cerca nous talents

Sadler's Wells, el famós teatre londinenc dedicat a la dansa internacional, ha anunciat avui la recerca de nous ballarins en una competició de caràcter global que tindrà lloc a través de YouTube

Redacció
1 min
El teatre Sadler's Wells

LondresEl prestigiós teatre londinenc Sadler's Wells, dedicat a la dansa contemporània internacional, ha començat avui un concurs a través de YouTube per trobar nous talents del ball de tot el món. L'objectiu de la competició, que el teatre organitza per tercer any consecutiu en el marc d'un projecte de quatre anys, és trobar un ballarí que actuï en el Sadler's Wells Sample durant el cap de setmana dedicat a la dansa que tindrà lloc el 28 i 29 de gener de 2012, any dels Jocs Olímpics de Londres.

La competició convida ballarins majors de divuit anys de qualsevol lloc del planeta a pujar un vídeo d'entre trenta segons i cinc minuts al canal de Youtube del teatre, a través de l'adreça www.globaldancecontest.com. Els participants tenen fins al 30 de juny per presentar els seus vídeos. A partir d'aquesta data, un grup de jutges encapçalats per Alistair Spalding, director artístic del Sadler's Wells, començarà a visionar les audicions per anunciar els deu millors el 15 de juliol. Entre els preseleccionats només en sortirà un vencedor, que serà escollit pels usuaris entre el 8 d'agost i el 2 de novembre. La notorietat dels altres nou finalistes, però, està assegurada.

El guanyador serà anunciat el 7 de novembre i rebrà com a premi dos mil lliures (2.320 euros) i un viatge a Londres per ballar en el Sadler's Wells juntament amb altres reconeguts artistes de diferents companyies i els vencedors de les anteriors edicions, un taiwanès i un britànic, ambdós coreògrafs de professió.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats