CINEMA
Cultura 29/10/2012

'La lapidation de Saint Etienne', de Pere Vilà i Barceló, guanya el premi FIPRESCI

La productora Eddie Saeta, de Lluís Miñarro, obté aquest guardó per segona vegada consecutiva després que al Festival de Sant Sebastià ja se l'endugués 'El muerto y el ser feliz', de Javier Rebollo

Ara
1 min
Una imatge de 'La lapidation de Saint Étienne'

BarcelonaEl català Pere Vilà i Barceló ha estat guardonat amb el Premi FIPRESCI a la Setmana Internacional de cinema de Valladolid per 'La lapidation de Saint Étienne. La pel·lícula, interpretada per Lou Castel, narra la història d'Étienne, un vell restaurador de mobles que es nega a abandonar el seu pis perquè està convençut que els esperits de la seva dona i la seva filla encara hi viuen. Mentrestant, la relació amb la seva única filla viva s´ha deteriorat fins al punt que aquesta només pot dirigir-se a ell a través d'insults.

És la segona vegada consecutiva que la productora Eddie Saeta obté aquest guardó. En el passat festival de Sant Sebastià va ser atorgat a la pel·lícula 'El Muerto y ser feliz', de Javier Rebollo. 'La Lapidation de Saint Etienne' va tenir la seva primera presentació oficial al passat festival de Karlovy Vary, ha estat produïda per Lluis Miñarro (Eddie Saeta, S.A) i per David Pérez (DDM Visual), i compta amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, l´ICEC i l´ICAA.

stats