Cinema
Cultura 18/07/2011

S'ajorna la decisió del Premi Nacional de Cinematografia

La convocatòria per decidir el premi s'ha anul·lat perquè el jurat, format per set homes i tres dones, no complia amb la llei de paritat

Efe
1 min

MadridEl guanyador del Premi Nacional de Cinematografia no es donarà a conèixer avui tal com estava previst perquè la composició del jurat que havia de decidir el premi no complia amb els requisits de la llei de paritat.

El 12 de juliol el BOE va fer públic el jurat, format per set homes i tres dones, que avui ha acudit a la convocatòria per deliberar el premi. El director de l'Institut de Cinematografia i Arts Audiovisuals, Carlos Cuadros, ha anunciat que s'havia d'anul·lar perquè el jurat incomplia els criteris de paritat i fins avui ningú s'havia adonat de la il·legalitat, han explicat algunes fonts.

"El jurat ha de tenir un percentatge significatiu dels dos gèneres, però no té per què ser del cinquanta per cent", ha explicat Inés París, membre del jurat i representant de l'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals. El representant dels productors a través de FAPAE, Pedro Pérez, s'ha mostrat "més que sorprès" per una decisió que el ministeri de Cultura encara no ha anunciat oficialment.

stats