Publicitat
Publicitat

Teatre

La Sala Beckett reviu l'exili del cor embalsamat del president Macià

El nét del president Tarradellas i Ivan Fox presenten 'La balada dels històrics anònims', on aglutinen anècdotes de les famílies exiliades a través de les peripècies de l'òrgan de Francesc Macià per l'estranger

Anton Tarradellas i Ivan Fox són els autors de 'La balada dels històrics anònims', que es representarà a la Sala Beckett del 7 al 24 de juny. Dirigit per Julie Annen, el text furga en les històries de les famílies exiliades durant el franquisme amb una vivència que fa de fil conductor de la resta: el recorregut del cor embalsamat de Francesc Macià durant l'exili mentre va estar a càrrec de Josep Tarradellas, que posteriorment esdevindria president de la Generalitat.

Anton Tarradellas, nét del president, i Ivan Fox, descendent d'anarquistes republicans que van combatre el feixisme, han unit relats de famílies que, com les seves, van viure l'exili polític. Hi apareixen cognoms de renom, com els Tarradellas, però també molts d'altres que malgrat haver escrit la història es mantenen en l'anonimat. 

Els dos autors, que no han renunciat a afegir un matís d'ironia permès per la distància dels anys passats, subratllen el valor de seguir transmetent la història a través del teatre. "El testimoni ha anat passant de viva veu fins a nosaltres. Si jo ara no explico aquesta història als meus fills, es convertirà en un fòssil", valora Fox. "Compartir històries, de ficció però també d'un passat comú, és l'essència del teatre", afegeix Tarradellas.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT