Còmic

El Saló del Manga més esportiu es prepara per batre rècords d'assistència

La fira dedicada al còmic i la cultura japonesa duplicarà l'espai i comptarà amb la col·laboració del Fiatc Joventut de Badalona i el C.E. Sabadell

Aquest dijous s'ha presentat la 19a edició del Saló del Manga de Barcelona, que tindrà lloc del dijous 31 d'octubre al diumenge 3 de novembre als palaus 1 i 2 de Fira Barcelona Montjuïc, enguany amb l'esport com a eix temàtic. A més d'exposicions dedicades al manga esportiu i la visita de l'autor de manga Yoichi Takahashi, creador del manga 'Capità Tsubasa' –que va inspirar l'anime televisiu 'Campeones'–, el Saló del manga oferirà activitats relacionades amb l'esport com una demostració a càrrec de dos lluitadors de sumo, una exhibició d'arc japonès, una demostració de lluita judo i kempo i una demostració de la Federació catalana de beisbol, l'esport més popular del japó.

El Saló del Manga també comptarà amb la col·laboració del Fiatc Joventut de Badalona, que organitzarà un concurs per escollir la nova mascota del club de bàsquet. Jordi Villacampa, president del club, ha anunciat també que obrirà les portes del partit entre el Fiatc Joventut i l'Unicaja del 3 de novembre a tots aquells assistents del Saló del Manga que hi vagin amb una disfressa. També hi col·labora amb el Saló el C.E. Sabadell, que cedirà dibuixos originals del personatge Cesc Hiroshi que Yoichi Takahashi va crear per al club sabadellenc.

La gastronomia tornarà a estar àmpliament representada en el Saló, que augmentarà l'espai dedicat a la gastronomia i comptarà amb tallers de grans xefs amb estrelles Michelin com Carme Ruscalleda, Albert Raurich, Abel Mora, Hideki Matsu, etc. També es farà una demostració del plat estrella de la dieta dels lluitadors de Sumo, el Chankonabe.

I fora de l'esport i la gastronomia, el Saló oferirà també projeccions d'anime als cinemes Arenes, actuacions musicals de grups com Templeton i Loverin Tamburin, concursos de Cosplay –un d'ells inspirat en els personatge d''Hora de aventuras'–, tallers de kimono i Amigurumi, un espai infantil per als més petits, etc. En total, el Saló comptarà amb 160 estands, un 10 % més que l'any passat. Enguany s'ha duplicat l'espai de la fira, que ha passat de 17.000 a 35.000 metres quadrats. Així, aquest any podrien superar-se els 112.000 visitants de l'edició anterior, record absolut de la història del Saló del Manga.