CÒMIC

El Saló del Manga estrena nom i logo pel seu 25è aniversari

A partir d’ara s’anomenarà Manga Barcelona, una denominació coherent amb la del Comic Barcelona

El Saló del Manga de Barcelona canviarà de nom en la pròxima edició, que se celebrarà del 31 d’octubre al 3 de novembre. A partir d’ara s’anomenarà Manga Barcelona, una denominació coherent amb la del Comic Barcelona, el nom que va prendre fa uns mesos el Saló del Còmic. El rebateig coincidirà amb el 25è aniversari de la fira, que ha evolucionat del focus original en el manga i l’ anime fins a abastar la cultura japonesa, tant la moderna com la tradicional.

Per celebrar l’ocasió, Meritxell Puig, directora general de Ficomi, va prometre que “el públic serà el gran protagonista”, amb activitats “molt participatives” com el concurs Manga Barcelona Otaquiz, que coronaran “el rei i la reina de la cultura otaku ”. També hi haurà una exposició “molt interactiva” sobre el 25è aniversari: “Volem que el públic expliqui com va ser el seu primer saló, l’edició favorita i històries que han passat a la fira”, diu Puig.

Una d’aquestes històries podria ser la del granadí Kenny Ruiz, autor del cartell de la 25a edició: “La meva primera edició va ser la del 1995, i em va canviar la vida de forma brutal. Tot just entrar em vaig adonar que allò era el que volia ser, on volia ser. Al sortir, els vaig dir als amics: «Aniré a viure a Barcelona, estudiaré a la Joso i acabaré dibuixant el cartell del Saló». És cert que jo pensava que trigaria tres o quatre anys, però mira, aquí em teniu”.

Convidades a l’aniversari

Manga Barcelona tornarà a celebrar-se a Fira Barcelona, ocupant 78.000 metres quadrats repartits entre els pavellons 1, 2, 3, 4 i 5 i la plaça Univers. Els primers convidats anunciats són: Atsushi Ohkubo, creador del manga Fire Force ; Mizuho Kusanagi, autora de Yona princesa del amanecer, i la banda japonesa de garage rock The 5.6.7.8’s, conegudes sobretot per la seva aparició a Kill Bill vol. 1.