Còmic
Cultura 19/01/2011

El Saló del Còmic anuncia una col·laboració amb el Festival de Cinema de Sitges

Una exposició sobre els zombis serà la primera actuació conjunta de les dues cites culturals

Ricard Martín
2 min
The Walking Dead, de Charlie Adlard

BarcelonaEl Saló del Còmic de Barcelona, que celebrarà la seva 30ª edició del 14 al 17 d'abril, acaba d'anunciar que en la seva propera edició iniciarà una col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. Aquesta sinergia es concretarà en l'exposició Zombis. Ni morts ni enterrats, comissariada pel director del festival de Sitges, Àngel Sala.

Segons Sala, aquesta exposició servirà per resumir “la presència de la figura del zombi al còmic, el cinema i la literatura”, i també per reflexionar sobre la importància que aquest terrorífic personatge té en la societat actual.

Carles Santamaria, director del Saló, va avançar també que aquesta primera col·laboració amb el Festival de Sitges servirà per acostar el certamen de còmic barceloní al model de les comic-con nord-americanes, cites gegantines que aglutinen diverses vessants de la cultura popular: jocs de cartes, cinema, còmic, joguines... Tot això "sense convertir-se en una rèplica del model nord-americà, aglutinant la part d'indústria però afegint-hi les activitats culturals del model europeu". Àngel Sala va anar més enllà, i va augurar que aquesta síntesis podria establir Catalunya com a “un lloc de cultura pop líder a Europa”.

Un any més, el certamen torna a comptar amb una extensa llista d’autors estrangers convidats, que inclou noms de la talla de Kurt Busiek i Brent Anderson, creadors de l’aclamada sèrie Astro City; el guionista Garth Ennis amb obres com Predicador, The Authority o Crossed; Eddie Campbell, que presentarà La agencia de detectives Black Diamond; Charlie Adlard, dibuixant de Los Muertos Vivientes o l’autor alemany Reinhard Kleist, que presentarà una biografia en còmic de Fidel Castro. França estarà representada per estrelles de la talla del dibuixant Arthur De Pins; Camille Jourdy, premiada a l’edició de 2010 del Festival de Angulema i el reconegut autor francès Edmond Baudoin. Enguany, el cartell del festival ha anat a càrrec de Rubén Pellejero, el darrer Premi Nacional de Còmic.

stats