Cultura
Cultura 04/11/2012

El Saló del Manga rep 112.000 visitants, el doble que l'any passat

El director del saló, Carles Santamaria, admet que s'han desbordat les previsions i que l'organització està gratament sorpresa

Ara / Acn
2 min
El Saló del Manga

BarcelonaEl XVIII Saló del Manga de Barcelona, organitzat per FICOMIC, ha tancat aquest diumenge les seves portes a Fira Barcelona havent rebut 112.000 visitants. Amb un 60% més d'espai expositor que les passades edicions, el Saló del Manga de Barcelona ha doblat gairebé el públic que hi va assistir l'any passat: 65.000 persones. El director del certamen i de FICOMIC, Carles Santamaria, ha manifestat que en aquesta edició s'han desbordat totes les previsions d'assistència i ha admès que estan "gratament sorpresos". "S'ha produït un efecte crida per una banda per la informació que era un espai més gran i per altra per la programació", ha indicat. Santamaria ha destacat que el Saló és una gran festa popular amb preus molt populars, l'entrada costa 6 euros i, amb carnet jove, només 4. "Hem apostat per fer una gran festa de la cultura popular japonesa accessible a tothom", ha dit, al temps que ha recalcat que s'han "menjat l'IVA i l'IPC".

Canvi d'ubicació

"Hem estat molts anys a la Farga, però el creixement del saló ens obligava a donar el salt", ha explicat Santamaria. Tot i això ha recalcat que "un dels secrets de l'augment de públic a banda de l'espai –Fira Barcelona– ha estat la diversificació d'activitats, tenir un àrea de gastronomia gran amb tallers, que empreses com XBOX o Nintendo hagin presentat llançaments, la programació d'actes o els tallers de manga i la programació d'exposicions".

Un dels protagonistes del saló ha estat el taller impartit el dissabte a la tarda per Ferran Adrià i el prestigiós xef japonès Hiroyoshi Ishida al capdavant del restaurant Mibu de Tokio. Acompanyant al matrimoni Ishida i Adrià van participar durant els quatre dies diferents mestres de la cuina com Hideki Matsuhisa del restaurant Koy Shunka.

2013 dedicat a l'esport al manga

FICOMIC ja està treballant el XIX Saló del Manga de Barcelona que se celebrarà del dijous 31 d'octubre al diumenge 3 de novembre de 2013. Un dels temes estrella de la propera edició serà el de la presència de l'esport al manga, ja que hi ha populars sèries que tenen com a eix central el futbol, el bàsquet, el beisbol o esports tradicionals japonesos com el sumo. Abans d'això, tindrà lloc el 31 Saló Internacional del Còmic de Barcelona que se celebrarà de l'11 al 14 d'abril de 2013 en el pavelló 8 de Fira de Barcelona.

stats