TEATRE
Cultura 14/12/2010

Salt i Perpinyà, un pol de teatre europeu

Els Teatre de Salt i el Municipal de Perpinyà consoliden una Escena Catalana Transfronterera

Laura Serra
2 min

BarcelonaPerpinyà i Salt es miren i s'escolten a l'hora d'elaborar les programacions teatrals de les seves sales municipals. A banda de la partida econòmica provinent d'Europa que hi ha darrere l'Escena Catalana Transfronterera (ECT-SCT) per a vestir dos teatres nous, el projecte teatral de la Catalunya del Nord amb el Nord de Catalunya ja és una realitat ambiciosa que permet elaborar dues programacions complemetàries. La bona entesa entre Domènec Reixach i Salvador Sunyer ha fet que l'oferta que elaborin no es faci la competència sinó que sumi esforços. El director artístic de l'Escena a la Catalunya del Nord ha qualificat aquest programa de "molt equilibrat i molt potent".

El Teatre de Salt ha presentat avui els dinou espectacles que es podran veure fins al febrer. Entre les produccions pròpies del Centre d'Arts Escèniques de Girona-Salt, Dues dones que ballen, dirigida per Xavier Albertí, i Nod, una creació de Mal Pelo amb Eduard Fernández i Pep Ramis. A més, també s'hi veurà la coproducció de Bitò Petits crims conjugals, d'Éric-Emmanuel Scmitt amb Ramon Madaula i Laura Conejero.

A Perpinyà hi viatjaran set obres en català, algunes de les quals, com Conte d'hivern de Carme Portaceli, ja s'han vist a Girona, però també hi haurà estrenes internacionals que justifiquen el viatge al Rosselló: Le petit chaperon rouge de Joël Pommerat o el Murmure des murs de Victoria Thierrée-Chaplin, l'estrena posterior a l'Oratorio d'Aurélia que vam veure l'any passat a Girona.

Salt i perpinyà comparteixen també un programa de mà conjunt i una web perquè ningú es perdi. Quan acabi la programació del primer semestre de l'ECT Perpinyà acollirà dos nous esdeveniments culturals. Un d'ells és la 14a edició del festival Ida y vuelta, que tindrà lloc del 2 al 5 de juny per acollir propostes de funk, soul, pop, rock, hip hop o reggae. I l'altre és el Festival d'Estiu de Perpinyà, que oferirà al juliol a l'espai del Campo Santo espectacles de comediants, ballarins i cantants, entre d'altres.

stats