Moda
Cultura 01/02/2011

L'hivern 2011 arriba fosc, amb capes i leggins

Fins a vuit desfilades han protagonitzat la segona jornada del 080, també marcada per la presència de polítics i les opinions sobre el futur de les plataformes de moda a Barcelona

Redacció
2 min
'Fos a negre', de Txell Miras

BarcelonaVuit dissenyadors han presentat les seves col·leccions en la segona jornada del 080. S'han repetit les cues per accedir a les desfilades i la presència de polítics. El candidat a l'alcaldia de Barcelona per CIU, Xavier Trias, ha declarat que "la Generalitat i l'Ajuntament han d'arribar a acords sobre el sector de la moda que durin deu o dotze anys mani qui mani". Sobre el futur del 080 ha afirmat que "jugar a trencar el que hi ha és un disbarat".

Justícia Ruano ha obert la passarel·la amb la col·lecció de vestits de festa i còctel 'Hotel Deco'. L'han seguit Miquel Suay, que s'ha inspirat en els samurais –ha introdiït les armilles d'estil trapezoidal, els pantalons que s'estrenyen sobre el turmell, les maniques japoneses i els colls de barca–, i Míriam Ponsa.

Josep Abril ha presentat '12N28' amb música en directe. Ha vestit un home amb pantalons curts i leggins, jerseis calats i estampats que combinen els tons focos amb els acabats daurats.

A 'Fos a negre', Txell Miras ha optat pel negre rigorós, l'ús de cremalleres i la superposició de peces (les mànigues curtes deixen a la vista les samarretes); la roba arrugada i els colls 'oversize' és el look que han lluït les 'mineres' (les models han desfilat amb frontals).

Cardona Bonache ha introduït la pell a la seva col·lecció 'Lesson 4 'Godets', molt vistosa gràcies als estampats digitals de colors taronja, gris perla o royal blue, que no prescindeix dels leggins i incorpora botes que es fonen amb els pantalons.

La proposta de moda masculina signada pel sud-coreà Juun J., basada en la "reinterpretació d'allò que és clàssic", i la col·lecció d'esport de luxe de Krizia Robustella han tancat la jornada.

stats