MÚSICA
Cultura 31/03/2011

Sanjosex toca 'Techno' a La Pedrera

El grup de la Bisbal tanca el cicle de concerts De Prop de La Pedrera amb un concert que inclourà un tema nou, 'Techno'. Carles Sanjosé i companyia l'interpretaran acompanyats d'una obra de vídeo creada especialment per a aquesta cançó i seleccionada a través d'un concurs

Redacció
2 min
Sanjosex

BarcelonaL’Obra Social de CatalunyaCaixa presenta avui a les 20 h el darrer dels concerts del cicle De Prop amb l’actuació de Sanjosex. El grup de la Bisbal interpretarà Techno, un tema nou, durant el qual es projectarà el vídeo de Jaume Viada, que ha guanyat el concurs convocat enguany, que tenia la finalitat de triar una obra creada especialment per a aquesta cançó.

L’Obra Social de CatalunyaCaixa ha donat un pas endavant i ha reconvertit el ja consolidat cicle de música independent De Prop, que se celebra a La Pedrera des de fa set anys, en un festival de música de l’escena barcelonina. En aquesta edició s’ha fet una nova proposta en la promoció de la creativitat audiovisual i la reflexió sobre la relació entre la música i la imatge convocant un concurs obert a nous vídeocreadors per posar imatges a la interpretació de la banda Sanjosex.

El concurs ha estat tot un èxit de participació i s’han seleccionat vora una trentena d’obres. Destaca la varietat de participants, des de joves creadors, alumnes audiovisuals, petites productores o alumnes d'institut. Les propostes venen d’arreu del territori estatal, i com a curiositat podem trobar peces arribades des de Galícia o les Canàries. El públic ha pogut votar les obres presentades a través de les xarxes socials de l’Obra Social de CatalunyaCaixa. Aquestes opinions i votacions del públic en general han ajudat al jurat del premi, format pel membres del festival De prop juntament amb el segell Bankrobber i els Sanjosex, a escollir el millor vídeo.

El vídeo guanyador, a més a més de ser projectat en el marc incomparable de CX La Pedrera en directe demà, tindrà una compensació per al seu autor d’un premi de 600 euros per adquirir material audiovisual. La sorprenent qualitat del vídeo ha fet que el segell de Sanjosex Bankrobber valori la idea de proposar-lo com a futur videoclip del seu nou disc.

El concurs es suma a les propostes d’art visual del festival, amb les productores locals emergents: Canada i Venuspluton. Amb aquesta proposta es dóna continuïtat, d’una forma renovada i oberta a tothom, a la iniciativa encetada en les edicions anteriors del De Prop on es van presentar un seguit de creacions audiovisuals que unien la música dels grups participants amb imatges de vídeos fets expressament o de pel·lícules que ja existien de realitzadors coneguts.

stats