ARA
Cultura 16/04/2011

142 idees per Sant Jordi, demà amb el 'Time Out Cultura'

Fins a 142 llibres per triar i remenar en la recta fins al dia de Sant Jordi, junt amb altres porpostes sorprenents (i amb premi)

Laura Serra
2 min
Time Out Cultura

BARCELONALa redacció de Time Out treu fum per les orelles. Han passat pel seu tub digestiu 142 novetats editorials per poder-vos-les servir en petites píndoles digestives. Són els llibres més interessants d'aquesta campanya, i també hi ha les recomanacions amb segell de Time Out perquè els lectors puguin encertar-la segur el dia de la diada.

Engega la selecció de títols amb 10 llibres sobre canvis, del premi Sant Jordi Ramon Solsona a l'Emmaús d'Alessandro Baricco passant pel fenomen Espinosa, que ja s'intueix com un dels més venuts de l'any. L'eufòria pels llibres de lladres i serenos nòrdics ha baixat una mica després del fenomen Larsson, però Camilla Lackberg i companyia continuen matant, així que hi ha una categoria de crims freds. Seguint amb aquesta classificiació poc ortodoxa, Time Out ha buscat els millors llibres de noies (de la sexual Najat el Hachmi a la Purga, de Sofi Oksanen) i els llibres de pares i fills, entre els quals destaquen els noms d'Eduard Márquez, Cristian Segura, Eva Piquer, Lolita Bosch i fins i tot James Ellroy.

Carme Riera encapçala un llistat de 12 novetats editorials sobre llibres de gent que desapareix. S'hi poden inscriure des de Javier Marías, Pere Antoni Pons, Xevi Sala, Andrea Camillieri, Pierre Bayard, l'últim Pynchon i Donna Leon. Llibres en primera persona n'hi ha per a tots els gustos, des del polèmic Pare Manel a la Renacida Susan Sontag, passant per la infantesa de Jordi Puntí, L'últim quadern de Saramago i el matrimoni de Rafael Yglesias.

Llibres que versen sobre guerres, poesia, assaig, llibres d'artistes, de somnis, punk o llibres apocalíptics com els de Marc Pastor, Pep Coll o Philip Roth. Fins i tot hi ballen els llibres d'esportistes i d'estil Ken Follet. Trenta pàgines impagables amb el bo i millor de la literaura catalana i universal. Això, a banda de tota l'actualitat cultural i d'oci de la setmana, com és habitual al Time Out.

A més, la revista ha convocat un concurs: La literatura i els llibres. Només heu de fer fotografies relacionadesa amb aquest lema. Podeu guanyar una impressora de qualitat fotogràfica i una subscripció a l'ARA.

stats