Sant Jordi 2012
Cultura 20/04/2012

El Sant Jordi més català torna al Borough Market de Londres

El conegut mercat de la capital britànica s'omplirà de parades de roses i llibres, música en directe i fins i tot calçots.

Ara / Acn
2 min
El cartell del Sant Jordi britànic

BarcelonaLondres tornarà a celebrar la Diada de Sant Jordi aquest 2012. I ho farà mesclant la tradició més catalana amb alguns trets anglesos de St George de la mà de la Delegació de la Generalitat al Regne Unit i el Borough Market. Les roses, els llibres i la poesia s'uniran a la cuina i la música en directe per apropar al famós mercat londinenc la vitalitat de les places catalanes per Sant Jordi. Catalunya i Anglaterra comparteixen patró, Sant Jordi, i després de l'èxit del 2010, uneixen esforços de nou per celebrar la festa conjuntament aquest diumenge. Fins a 15 paradetes amb menjar català i anglès i diversos estands amb roses i llibres faran de Londres la capital europea més catalana després de Barcelona. El famós Borough Market de Londres serà aquest diumenge com una rambla catalana. Parades de roses i llibres, música en directe o fins i tot els calçots seran només alguns dels ingredients d'una festa que pretén celebrar els vincles entre Catalunya i Anglaterra coincidint amb l'any Olímpic.

El mercat comptarà amb una quinzena de paradetes amb menjar calent i estands amb roses d'una floristeria catalana a Londres, i llibres del país. La Delegació de la Generalitat a Londres també comptarà amb un espai a la festa, així com també les representacions internacionals de Turisme, ACCIÓ, ICIC i l'Institut Ramon Llull i l'associació de la comunitat catalana a la ciutat, Catalans UK.

La cuina catalana

Al centre de la festa, els visitants podran gaudir de música en directe i recitals de poesia, i fins i tot podran tastar els tradicionals calçots de la mà de l'organització 'Catalan Cooking'. Les previsions apunten que es menjaran uns 2.000 calçots i es podran fer tasts d'altres productes i begudes típiques de Catalunya. A més, hi haurà exhibicions de cuina perquè els més curiosos puguin aprendre com fer els plats més tradicionals del país.

stats